Jeg spiser ofte yoghurt til morgenmad og jeg kan især godt lide de plantebasserede, men de er ret dyre, derfor er jeg begyndt at lave min egen soyayoghurt, det er overraskende nemt og billigt.
Første gang du laver din egen yoghurt, skal du købe et bæger færdigt yoghurt, da du har brug for mælkesyrebakterier for at starte processen.
Du kan også starte processen mælkesyrebakterier i kapsler.
Det skal du bruge
- 2 spsk. yoghurt (mælkesyrebakterier)
- 1 liter soyamælk (jeg bruger som regel en med vanilje, da det giver en dejlig smag)
- Et termometer
Sådan gør du
Hæld soyamælken i en gryde og varm den op til kogepunktet.
Lad mælken køle af til den er 37-40 grader – det tager ca. 2-2,5 timer.
Bland 2 spsk. yoghurt i den afkølede soyamælk og kom den i en lufttæt beholder, jeg bruger et patentglas.
Lad beholderen stå på køkkenbordet i 12-24 timer. Jo længere tid den står fremme, jo mere syrlig bliver smagen, så prøv dig frem indtil den har den ønskede smag.
Husk at tage 2 spiseskefulde yoghurt fra, og gem dem til at starte din næste portion.
Fidus
Du kan fryse 2 spiseskefulde soyayoghurt ned, hvis der går længe mellem, du laver en ny portion, så har du også til næste gang.
Du kan fryse det ned i et lille glas, jeg gemmer alle mine syltetøjsglas og genbruger dem, se mere her.