Har du lyst til et smørbart, vegansk alternativ uden palmeolie og mærkelige tilsætningsstoffer? Så kan du lave dit eget på bare 3 minutter. Det er super nemt, og du kan selv vælge økologiske og koldpressede olier – præcis som du ønsker det.
Det skal du bruge
- 75 g kokosolie (smeltet let)
- 15 g koldpresset rapsolie
- ½ dl sojamælk (stuetemperatur)
- ¼ tsk salt
- ½ tsk citronsaft
Sådan gør du
Ryst sojamælken godt inden brug. Sørg for at mælk og olier har stuetemperatur inden du starter.
Bland olier, salt og citronsaft sammen.
Hæld sojamælken i en blender eller en skål, der passer til din stavblender. Blend sojamælken kort.
Tilsæt blandingen med olier, salt og citron mens du blender videre – på få sekunder bliver det til en cremet masse, der ligner mayonnaise.
Hæld massen i en lille skål eller form og sæt den i køleskabet (den skal ikke dækkes til). Efter et par timer er den fast som smør.
Fidus
- Brug raffineret kokosolie, hvis du ikke bryder dig om kokossmag.
- Holder ca. 5 dage på køl. Frys evt. små portioner ned.
- Smager fantastisk på nybagt brød og smelter dejligt på tungen.