Kender du det, hvor man kommer hjem med en stor, lækker vandmelon – som så viser sig at være lidt… skuffende? Den er måske ikke helt så sød og saftig, som du havde håbet. Og så ender den bare med at ligge og glo i køleskabet. Men fortvivl ikke! Du kan nemlig trylle en lidt tør og trist melon om til en lækker, hjemmelavet vandmelonis.
Hvorfor lave din egen is?
Der er mange fordele ved at lave din egen is.
- Du undgår madspild
- Det er nemt og billigt
- Du vælger selv økologiske og rene råvarer
- Du slipper for unødvendige tilsætningsstoffer
- Du sparer på emballagen
Det skal du bruge
- 1,5 kg vandmelon
- 2-3 spsk. sirup
- 0,5 dl vand
- 1 spsk. sukker (smag til)
- 1 tsk. olivenolie (valgfrit)
Sådan gør du
Skær vandmelonen i tern og kom den i en blender eller foodprocessor sammen med sirup og vand.
Smag til med sukker – mængden afhænger af, hvor sød melonen er.
Si massen, så du fjerner kernerne.
– Hvis du ikke vil lave is, kan du i stedet hælde den siede saft på flaske og nyde en frisk vandmelondrik.
Tilsæt evt. en smule olivenolie. Det fremmer optagelsen af vitaminer, men kan sagtens udelades.
Hæld massen i isforme og frys i mindst 3-4 timer.
Fidus
For en luksusudgave kan du tilsætte lidt hakket mørk chokolade, før du fryser isen – det smager ekstra godt!
💡 Ingen isforme?
Skær melonen i tern og frys dem som de er – de fungerer perfekt som isterninger i vand eller smoothies.