Opskrifter Spis bæredygtigt

Ramsløgsaioli – nordisk forårsflirt med hvidløg

Ramsløg aioli

Dagene bliver længere, solen får mere magt, og skovbunden vågner – det er tid til ramsløg! En af de første vilde urter, der melder foråret ind, og som spreder sin karakteristiske hvidløgsduft under træernes kroner. Ramsløg kaldes ofte for ‘Nordens hvidløg’, og de friske grønne blade er både smukke og smagfulde.

En enkel og lækker måde at bruge ramsløg på er i en cremet ramsløgsaioli. Den er perfekt som dip til kartofler og grøntsager, til sandwich eller som prikken over i’et på en forårsplatte.

Ved at bruge vilde urter som ramsløg, minimerer du dit behov for importerede råvarer og emballerede produkter. Du skaber noget lækkert med få ingredienser og udnytter, hvad naturen har at byde på – uden at belaste miljøet.

Ramsløg

Det skal du bruge

Ca. 2,5 dl ramsløgsaioli

1 dl finthakket ramsløg
2 dl rapsolie
1 æggeblomme
1 tsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Blend ramsløg og olie grundigt i ca. 2 minutter.
Si blandingen, og kassér de finthakkede ramsløg – nu har du en aromatisk, grøn ramsløgsolie.
Pisk æggeblommen sammen med citron, salt og peber.
Tilsæt langsomt ramsløgsolien i en tynd stråle, mens du hele tiden pisker – så aiolien bliver tyk og cremet.
Smag til, og justér evt. med lidt vand (1 tsk ad gangen), hvis du vil have en tyndere konsistens.

Fidus

Vil du have en mildere aioli, kan du skifte halvdelen af ramsløgen ud med frisk persille.
Husk at opbevare aiolien tildækket på køl – den smager bedst frisklavet, men kan holde et par dage.
Brug gerne økologiske æg, da æggeblommen ikke varmebehandles.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser