Mange af de løsninger vi bruger i køkkenet til at opbevare vores mad er fyldt med kemi, kan kun bruges en gang og er derfor på mange måder dårlige for miljøet og for os.
Der er flere forskellige måder at opbevare mad på, som er langt mere bæredygtig.
Brødposer af stof
Jeg har syet nogle brødposer af gamle lagener, der alligevel skulle kasseres ud, det virker som en fin erstatning for fryseposer.
De er forholdsvis nemme at sy, og den kan nemt smides i vaskemaskinen og så er den klar til brug igen.
Hvis du ikke har mod på selv at sy dem, kan du købe nogle fine nogle lige her hos Økofamilien (affiliated link)
Bivoks
Som erstatning for staniol og husholdningsfilm bruger jeg bivoks, det virker rigtig fint og kan nemt tørres af med en karklud og så er det klar til brug igen. Du kan købe bivoks lige her hos Økofamilien (affiliated link).
Patentglas
Jeg har også en del patentglas som jeg bruger til at have madvarer i, både morgenmadsprodukter, nødder, korn og gryn.
Gamle syltetøjsglas og glasflasker
Når vi køber fødevarer i glasbeholdere, gemmer jeg dem altid, min familie synes, vi har alt for mange, men jeg bruger dem til så mange ting, at det giver mening for mig, at gemme dem.
De bliver både brugt til opbevaring af mad, både rester og div. korn, korn og the.