Tøj

Bæredygtige tøjmærker

Bæredygtigt undertøj 3 bh´er

Jeg har skåret helt ned på mit tøjforbrug og køber kun secondhand, dog har det vist sig at være svært at købe genbrug af undertøj og strømper, derfor har jeg været på udkig efter bæredygtige mærker, som jeg kan benytte mig af, hvis jeg er nødt til at købe nyt undertøj. I starten viste det sig at være en svær opgave, der var ikke mange mærker at vælge mellem, men allerede nu er det blevet meget nemmere.

Det er flere mærker, der producerer bæredygtigt undertøj f.eks. Underprotection, de laver meget lækkert og blødt undertøj. Det er et dansk mærke og det er både bæredygtigt og vegansk.

Woron er et andet mærke jeg ser efter, hvis jeg har brug for nyt undertøj, det er også meget blødt og lækkert at have på.

Det er ikke nemt at finde rundt i de mange forskellige mærkningsordninger, der findes til modeindustrien og man skal se sig godt for, hvis man vil være sikker på, at det man køber faktisk er bæredygtigt.

F.eks. er Oeko-Tex mærket – ikke økologisk, hvilket jeg altid har troet, men de lover, faktisk bare, at hvis der under produktionen af et tekstil er brugt miljø- og sundhedsbelastende stoffer, men disse stoffer ikke påvirker din sundhed, mens du bruger tøjet, er det Oeko-Tex mærket, der bliver brugt.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser