Rengøring i køkkenet

Hjemmestrikkede karklude – uden mikroplast

Hjemmestrikkede og hæklede karklude

Mikroplast er en stor belastning både for miljøet og vores sundhed.

Mikroplast er bitte små stykker plastik, de er så små, at de ikke bliver fanget i rensningsanlæggenes filtre. Fordi de ikke bliver fanget i rensningsanlæggene, ender de i verdenshavene og dermed i vores fødevarer.

Du kan gøre flere ting for at minimere mikroplast i husholdningen, bl.a. ved at bruge karklude i økologisk bomuld i stedet for de farvede “alt-mulige-klude”, der indeholder 20% plastik. Når du skyller eller vasker en klud lavet af syntetisk materiale, vil der gradvist bliver frigivet små stykker plastik, du kan vælge at bruge hjemmestrikkede karklude, der ikke afgiver mikroplast.

 

2 Kommentarer
 1. Ila 3 år siden
  Svar

  Store korte artikel tak for deling … yderst interessant, godt arbejde,
  såvel som tak for at dele sådan en god blog.

  My homepage Sort Hane

  • Heidi Z 3 år siden
   Svar

   Er glad for, at du har fundet noget, du kan bruge på min blog.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser