Rengøring i køkkenet

Rengør nemt din drikkeflaske

Vandflasker fra AyaogIda med udsigt i Norge

Vi har købt nogle rigtige gode drikkeflasker fra AYA&IDA, som vi passer godt på, da vi gerne vil have, at de holder i rigtig mange år.

Vi har for det meste kun vand i dem, og sørger for at vaske dem godt hver dag.

Nogle gange har vi haft varm kakao, hvis vi skal på tur og så gør vi dem ekstra godt rene for at undgå, at smagen af kakao sidder i flasken.

Fjern smag

Det skal du bruge

 • Eddike
 • 1 tsk. natron

Sådan gør du

Lav en opløsning af eddike og natron og rens drikkeflasken i denne opløsning med en flaskebørste.

Fjern snavs

Du kender det sikkert, der sidder noget snavs i din drikkeflaske, karaffel eller vase og du kan ikke få flaskebørsten ned og rense den ordenligt.

Juice, vin, alger fra blomstervand og kalk kan sætte sig godt fast og kan være svært at få gjort helt rent, men det er der en bæredygtig fidus til at hjælpe dig med og du har formentlig det du skal bruge lige ved hånden.

Der findes flere metoder til at få bugt med det uønskede snavs. Jeg giver dig 2 fiduser til, hvordan du får renset dine flasker og vaser nemt og bæredygtigt

Det skal du bruge

 • Sand/grus
 • Vand (så ca. 2 cm af bunden er dækket)

Eller du kan bruge

 • Grødris
 • Eddike (så ca. 2 cm af bunden er dækket)

Sådan gør du

Hæld enten sand/grus og vand eller grødris og eddike i din flaske og ryst den grundigt i cirkulær bevægelse indtil snavset er afrenset.

Tøm flasken og rengør den med vand.

Hvis du ikke har en god drikkeflaske kan du købe din egen AYA&IDA drikkeflaske i mange forskellige farver og størrelser lige her hos Økofamilien (affiliated link)

Fidus

Til særligt hårde opgave med snavs, kan du tilføje lidt citronsyre, eddikesyre eller natron, det vil hjælpe med at frigøre snavset fra bund eller sider af flasken. Gentag evt. et par gange, hvis det er nødvendigt.

Er der olie i din flaske, kan du bruge meget varmt vand og lidt natron sammen med sand/grus, det vil hjælpe med at opløse fedtet.

4 Kommentarer
 1. Nina 3 år siden
  Svar

  Jeg er nødt til at påpege, at vandflaskerne fra Aya & Ida på INGEN måde tåler opvaskemaskine, det er nærmest det eneste de ikke tåler! De skriver: “Vi anbefaler, at drikkeflasken rengøres med varmt vand, en mild sæbe og en flaskerenser, og tørres stående med bunden i vejret. Flaskerne er IKKE egnet til opvaskemaskine, da det vil ødelægge den unikke termoteknologi, ligesom den akrylharpiks-baserede maling som er fri for bly og andre giftige kemikalier, vil tage skade”.

  Når flasken først er vasket, så lad den tørre med hætten og flaskehalsen nedad for at lade vandet strømme ud. Dette kan også bruges til bare at tørre flasken generelt!

  • Heidi Z 3 år siden
   Svar

   Hej Nina

   Jeg har været i kontakt med AYAIDA og Chanette Petersen skriver, som du kan se nedenfor, at de godt kan komme i opvaskemaskinen. Jeg ændrer det dog alligevel i mit opslag, da der er 3 farver, der ikke kan tåle opvaskemaskine.

   info@ayaandida.dk
   tor. 21. jan. 16.06

   Hej Heidi,

   Mange tak for din forespørgsel.

   I forhold til at rengøre flasken efter f.eks. varm kakao, foreslår vi en opløsning lavet af eddike og en teskefuld natron, og så rense med en flaskebørste.

   De fleste af vores flasker kan også gå i opvaskemaskinen, de eneste 3 farver der ikke kan holde til at komme i opvaskemaskinen er
   Cool Grey, Matte Black & Wild Blackberry, da de ikke er powder coated.

   Rigtig dejlig dag til dig

   Mange hilsner | Best regards

   Chanette Petersen

   E-mail: chanette@ayaandida.dk

 2. Tanja 2 år siden
  Svar

  Hej er der nogen af jer der har prøvet at fjerne lugt smag fra toppervare flaske der har været skyllemiddel i??
  Håber nogen kan hjælpe

  • Heidi Z 2 år siden
   Svar

   Hej Tanja
   Det har jeg ikke prøvet, men jeg ville give denne metode et forsøg, det kan være, det virker.
   Mvh.
   Heidi

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser