Vidste du, at almindeligt tyggegumme er lavet af plastik, det lyder ikke så lækkert vel?
I 2 ud af 3 tyggegummi mærker til børn er der ingredienser, der er mistænkte for at være hormonforstyrrende, det er ret skræmmende.
Det er ikke ligefrem noget producenterne reklamerer med, derfor er der mange, der ikke ved det. Det er ikke engang muligt at se på ingredienslisten på pakken. Der er plastik i gummibasen, men det fremgår ikke direkte.
Gummibasen der udgør 25-30% af selve tyggegummiet er en blanding af plastik og flere forskellige syntetiske stoffer.
Den plastik der er i dit tyggegummi hedder Polyethylene og bruges også i plastikposer og plastikflasker – Velbekomme!
Det tager 5 år for et almindeligt stykke tyggegummi at blive nedbrudt i naturen og en del af det tyggegummi, der bliver spist, havner netop her, i naturen. Der er rigtig meget tyggegummi på fortovene rundt omkring. Tyggegummiet slides langsomt af og afgiver mikroplast, der via regnvandet ender i kloakken og rygwer videre ud i havet.
Men det kan godt lade sig gøre, at købe plastfrit, vegansk og bionedebrydeligt tyggegumme uden syntetiske stoffer. Der er efterhånden flere
True Gum er et dansk produceret tyggegumme, der i stedet for plastik bruger plantesaft fra spodilla-træet, da de kun bruger saften bliver træet ikke fældet og det er dermed en bæredygtig råvare.
True Gum er derfor et bedre alternativ både for dig og for planten.
True Gum fås i skrivende stund i 6 forskellige smagsvarianter:
- Mint
- Lakrids & Eukalyptus
- Hindbær & Vanilje
- Ingefær & Gurkemeje
- Citron
- Stærk mint
Det er vigtigt, at vi ikke forurener vores kroppe. Jeg vil bare spørge om der er lavet undersøgelser om, hvor meget ‘udspyttet’ tyggegummi forurener naturen i forhold til f.eks. De cigaretskodder, der bliver smidt i naturen ?
Hvis der findes sådanne undersøgelser/statistikker, vil I så sende mig link/links?
Venligst Mona Thomsen
Hej Mona
Jeg har ikke læst en undersøgelse, der sammenligner de to, men Kræftens Bekæmpelse har en artikel om, hvor meget cigaretskodder forurene, den kan du se her: https://www.cancer.dk/forebyg/undga-roeg-og-rygning/fakta-om-rygning/cigaretskod/
Derudover har Plastic change lavet en artikel om tyggegummi, den kan du læse her: https://plasticchange.dk/videnscenter/vil-du-have-et-stykke-plastik-tyggegummi/
Mvh.
Heidi