Undgå madspild

Genbag tørt rugbrød til bonusknækbrød

Genbagt bonusknækbrød

Hvis dit rugbrød er blevet tørt, kan du bruge det til flere ting i stedet for at smide det ud.

Du kan f.eks. genbage det til lækre bonusknækbrød og dermed undgå madspild. Det er nemt og bliver super lækkert.

Det skal du bruge

  • 500 g tørt rugbrød
  • 4 dl vand
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø eller sesamfrø
  • 1 tsk. flagesalt

Ingredienser til bonusknækbrød

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.

Hæld vand i en gryde og kog det op.

Hak eller skær rugbrødet i små stykker, f.eks. i en foodprocessor.

Bland rugbrødet med det kogende vand, tilsæt kernerne og salt, rør det hele sammen til en dej.

Glat dejen ud på et bagepapir evt. vedhjælp af en dejskraber, eller rul dejen ud mellem to stykker bagepapir.

Skær evt. dejen ud med en kniv eller en pizzakniv, så bliver det lettere at knække dem i lige stykker, når de er bagt.

Bonusknækbrød klar til at komme i ovnen

Drys flagesalt på og bag dit bonusknækbrød i ca. 45 minutter eller til det er sprødt og tørt.

Lad bonusknækbrødet køle af og bræk det i mindre stykker.

Opbevar dem i en kagedåse.

Velbekomme.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser