Undgå madspild

Forlæng levetiden på sommerens bær

Bakker med friske sommerbær

Noget af det bedste ved sommeren, udover solen og varmen, er de lækre søde bær.

På en tur i supermarkedet eller på torvet om sommeren bliver man ofte fristet af de lækre røde bær, men de holder sig desværre ikke så længe, når du kommer hjem med dem.

Der er heldigvis en god fidus til, hvordan du kan forlænge levetiden på sommerens bær.

Det skal du bruge

  • 1 dl eddike
  • 6 dl vand
  • En stor skål

Friske sommerbær

Sådan gør du

Hæld eddike og vand i skålen.

Tilsæt dine friske sommer bær direkte fra bakken eller haven, hvis du er så heldig at have bær i haven.

Eddike slår bakterier på bærrene ihjel, uden at de tager smag af eddiken. 

Bærrene skal nu trække i væsken i ca. 2 minutter.

Tag bærrene op og læg dem til tørre på en klud eller et stykke køkkenrulle.

Sørg for at bærrene er helt tørre.

Find en beholder med låg og læg en klud eller et stykke køkkenrulle i bunden, hæld bærrene i beholderen. Låget skal ikke være helt lukket, da evt. fugt, skal kunne slippe ud.

Stil beholderen med bær i køleskabet og spis løs, dine bær vil holde sig længere end normalt med denne metode.

Velbekomme.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser