Helse & pleje

Bæredygtig tandbørstning

Bambustandbørste

At udskifte plastiktandbørsten med et bæredygtigt alternativ, er en nem måde at lave en besparelse på plastik uden at gå på kompromis.

Det meste af den plastik vi bruger i dag, anvendes kun én gang før det smides ud – I Danmark bruger vi i gennemsnit 35 kg plastik om året pr. person, plastik som ofte ende i skraldespanden og derfor udgør en stor miljømæssig belastning.

Brug en bambustandbørste

En tandbørste i bambus er mere miljøvenlig, da bambusplanter er hurtigt voksende og har brug for meget lidt pleje. Derudover dyrkes de uden brug af gødning og pesticider. Bambus er bionedbrydeligt og har derfor et betydeligt mindre miljømæssigt aftryk sammenlignet med plast.

Bambusskaftet kan komposteres, men du kan også genbruge din tandbørst til f.eks. rengøring eller som plantepind i haven. Du skal ikke smide din bambus tandbørste i restaffald, men altid i kompost eller bioaffald (når børsterne er fjernet).

Der findes efterhånden mange bambus tandbørste på markedet og de koster ikke mere end dem i plastik. Du kan f.eks. finde flere forskellige lige her hos Økofamilien.dk (Reklamelink)

Du skal udskifte din tandbørste ca. hver 3. måned, når børstehårene begynder at sprede sig.

Fidus

Brug syltetøjsglas som tandkrus, det er helt gratis og ser super fint ud. Find andre ting at bruge syltetøjsglas til her.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser