Teknologi har et højt CO2-aftryk, men er svært at undvære. Derfor giver det mening at se på alternativer til at købe nyt.
Elektronik består ofte af mange sjældne råmaterialer, som er svære at udvinde. De gennemgår en kompliceret produktionsproces, derfor har det et højt CO2-aftryk.
Netop fordi elektronik har et højt CO2-aftryk, er det af afgørende betydning, at vi finder måder at genanvende de produkter, der allerede er fremstillet.
Hvert år bliver der produceret 50 millioner ton elektronikaffald. Men det kan du være med til at skære ned på ved at vælge genbrug fremfor at købe nyt.
Der er flere steder, hvor du kan vælge at købe dit elektronik fra genbrug og du behøver ikke at gå på kompromis med kvaliteten. Derudover er der mange penge at spare ved at købe brugt i stedet for nyt.
Hvor kan jeg købe brugt elektronik?
- Refurb – De opkøber, renoverer og videresælger elektronik indkøbt fra erhverv (Reklamelink)
- DBA
- Salgssider på Facebook
- På loppemarkeder
- Genbrugsbutikker
- Byt med venner og bekendte, hvis jeres behov har ændret sig
Udover at købe brugt skal du selvfølgelig også overveje, om du har brug for at udskifte det elektronik, som du allerede har købt. Bare fordi der kommer nye og smarte funktioner, behøver du ikke nødvendigvis skifte dit gamle ud med det samme.
Fidus
Se hvordan du sparer CO2 ved at skifte til LED-pærer her.