Tøjvask

Bæredygtig erstatning for skyllemiddel

skyllemiddel

Skyllemiddel er ikke godt for miljøet, da det indeholder tensider, der er farlige for vandmiljøet. Rensningsanlæggene ikke kan fange tensider og de er svært nedebrydelige i naturen. Det er derfor en god idé at se på forbruget af skyllemiddel og enten helt holde op med at bruge det, begrænse sit forbrugt eller finde et alternativ.

Skyllemiddel er faktisk ofte helt overflødig i tøjvask, den primære funktion er at gøre tøjet mindre statisk elektrisk. Skyllemiddel er altså primært beregnet til at bruge ved vask af syntetiske stoffer. Der er mange, der mener at tøjet bliver blødere og rare at have på og derfor bruger de skyllemiddel.

Skyllemiddel indeholder desuden ofte parfume, som sætter sig i tøjet og på den måde kan være allergifremkaldene. Jeg har aldrig brugt skyllemiddel og har derfor heller ikke brug for en erstatning, men jeg vil gerne dele denne bæredygtige opskrift, som I kan bruge, hvis I ikke kan undvære skyllemiddel.

Det skal du bruge

  • 1 dl eddike
  • 4 dl vand
  • 10 dråber æterisk olie (kan undlades)

Ingredienser til skyllemiddel

Sådan gør du

Bland alle ingredienser i en flaske.

Hvis du har tilsat æterisk olie, skal flasken rystes inden brug.

Hæld ca. 2 spsk. af dit hjemmelavede skyllemiddel i rummet til skyllemiddel og vask som du plejer.

Dit tøj kommer ikke til at lugte af eddike, heller ikke selvom du ikke bruger æterisk olie.

Fidus

Hvis du har købt tøj fra second hand, der lugter af skyllemiddel med parfume eller bare har en mislugt, kan du lægge tøjet i blød natten over i en balje med vand og eddike. Dagen efter vasker du tøjet, som du plejer, så er lugten væk.

Se andre gode råd til bæredygtig tøjvask her.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser