Opskrifter Sankefiduser

Lav smuk og lækker syrensaft

Syrensaft i flaske

Syrener er så smukke og så kan blomsterne ovenikøbet bruges til at lave en skøn lyserød syrensaft. Syrenerne blomstre i maj og juni, så det er bare med at komme ud og plukke en stor portion. Hvis du gerne vil have den smukke lyserøde farve, skal du vælge blomster i lilla, pink eller lyserød. De hvide giver ikke farve i sig selv, men smagen er den samme.

Syren

Det skal du bruge

  • 40 klaser blomster
  • 1,8 kg rørsukker
  • 3 økologiske citroner (De skal være økologiske, da de ikke må være sprøjtede)
  • 60 g citronsyre
  • 2,5 liter vand

Sådan gør du

Du skal plukke blomsterklaserne og trække blomsterne af stænglen. Du trækker blomsterne af ved at holde i toppen af blomsten og trække ned langs stænglen, så kommer blomsterne nemt af.

For at sikre at drikken ikke bliver for bitter, skrællede jeg citronerne for den gule del af skallen. Derefter pressede jeg saften ud af alle citronerne. Du kan også vælge at skære hele citronen i skiver og bruge hele citronen, det er lidt en smag sag.

Syrener i gryde

Find en stor gryde frem og hæld vand og sukker i gryden og kog det op indtil sukkeret er opløst. Tilsæt citronsyre samt citronskal/saft (eller citronskiverne) i gryden. Tilsæt nu alle blomsterne til væsken og rør godt rundt.

Kom låg på gryden og lad væsken køle ned før du stiller gryden i køleskabet. Lad gryden stå i køleskabet i mindst 2 dage, men gerne 3-4 dage.

Syrensaft i gryde

Når væsken har trukket i nogle dage, skal den sies og hældes på skoldede flasker.

Saften kan sagtens fryses ned, men husk så ikke at fylde flaskerne helt op, så der er plads til at væsken udvider sig.

Servering

Saften fortyndes med vand i forholdet: 1 del saft 3 del vand/danskvand.

Syrensaft i glas

Fidus

Saften kan tilsættes mynte, vanilje eller citronmelisse, det bliver meget lækkert. Du kan også blande syrensaften med f.eks. rabarber- eller hyldeblomstsaft.

Hvis du vælger kun at bruge citronskal og saft, kan du bruge de overskydende af citronerne til at lave velduftende rengøringsmiddel, ser her hvordan.

 

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser