Sankefiduser Undgå madspild

Hyldeblomst-marmelade af restprodukt

Pige ved Hyldetræ

Sommeren er over os og det betyder masser af skønne hyldeblomster i træerne og så skal der selvfølgelig laves lækker hyldeblomstsaft.

Jeg har i mange år hvert eneste år lavet en stor portion hyldeblomstsaft til stor glæde for min familie.

Da jeg begyndte at være mere opmærksom på madsplid, var det også naturligt at se, om jeg ikke kunne bruge de hyldeblomster og citroner, der blev siet fra, når jeg lavede hyldeblomstsaft.

Jeg har derfor de sidste par år brugt “skraldet” til at lave den skønneste friske hyldeblomst-marmelade.

Hvis du også har lyst til at bruge din rest fra hyldeblomstsaften, kan du se nedenfor, hvordan jeg gør. Du skal sørge for ikke at have stængler med fra blomsterne, når du sætter din saft over, da de ikke skal med i marmeladen. Du kan med fordel skrælle dine citroner, inden du stiller saften over. Det gør, at saften får mindre bitterhed, hvis du kun bruger selve frugtkødet og det gør det nemmere, når du skal lave din marmelade.

Restprodukt fra hyldesaft

Det skal du bruge

  • Restproduktet fra hyldeblomstsaft
  • Rørsukker

Hyldeblomstmarmelade

Sådan gør du

Når du har siet din hyldeblomstsaft tager du restproduktet og kommer i din blender. Du skal både bruge hyldeblomster og frugtkødet fra citronerne blend det hele groft.

Derefter vejer du massen af og vejer en tilsvarende mængde rørsukker af. Så hvis du har 100 gram masse, skal du bruge 100 gram rørsukker.

Kom sukker og din blendede masse i en gryde og giv det et kort opkog, så sukkeret bliver opløst.

Fyld marmeladen på rengjorte glas.

Fidus

Der bliver temmelig meget restprodukt, derfor kan du fryse nogle af dine glas med marmelade ned og tage det op, så du forlænger smagen af sommer helt ind i efteråret.

Hvis du ikke har så meget plads i din fryser, kan du også fryse poser med restprodukt ned, så kan du tø dem op og koge en portion marmelade senere på året.

Se hvordan du laver en lækker hyldeblomstsaft lige her.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser