Opskrifter Undgå madspild

Lav vegansk mayo af kikærtevand

Vegansk mayo

Hvis du som jeg ofte bruger kikærter på dåse, hælder du sikkert ofte også kikærtevandet ud. Men det behøver du slet ikke. Kikærtevandet kan bruges i flere forskellige opskrifter, bl.a. hvis du vil lave en nem og billig vegansk mayonnaise.

Vi er meget glade for mayonnaise hos os og derfor er dette virkelig en fidus, der sparer mange penge.

Væsken fra kikærterne kaldes aquafabe (ikke-hvider) og er nem at piske op til en luftig masse og jeg lover dig, det kommer ikke til at smage af kikærter.

Du kan bruge aquafabe til meget andet end mayonnaise, f.eks. marengs, kyskager, flødeboller, chokolademousse, flødefri is.

Det er nemt og så undgår du madspild, når du bruger kikærter i madlavningen.

Vandet fra kikærterne gemmes og så er du klar til at lave de lækreste veganske kyskager.

3-5 spiseskeer aquafabe svarer til 1 æg.

Ingredienser til vegansk mayo

Det skal du bruge

  • 2 dl neutral olie (f.eks. solsikkeolie, vindruekerneolie eller rapsolie)
  • ½ dl kikærtevand (vandet fra en dåse kikærter)
  • 1 tsk. eddike
  • 1 tsk. sennep
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

Hæld olien, kikærtevandet, eddike og sennep i et højt glas eller beholder. Du behøver ikke hælde olien i i en tynd stråle, som man ellers skal, når man laver mayonnaise på æg.

Find din stavblender frem og sæt den helt ned i bunden af dit glas eller beholder, så den rører bunden. Blend alle ingredienser sammen, mens du holder stavblenderen helt stille ved bunden.

Efter ganske kort tid vil væsken blive tyk. Kør blenderen op og ned i mayonnaisen, så den får en tyk konsistens.

Smag din mayonnaise til med salt og sennep.

Hvis du har lyst til kan du også tilsætte en smule karry for at give mayonnaisen en gul farve.

Den veganske mayonnaise skal opbevares i et rent glas i køleskabet.

Fidus

Hvis du har mere kikærtevand tilovers, kan du også lave veganske kyskager, se her hvordan.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser