Undgå madspild

Spis hele broccolien – undgå madspild

Broccoli

Broccoli er en skøn grøntsag, som mange kender for sin anti-inflammatoriske virkning, den er fyldt med C- og E-vitamin og masser af kostfibre. Samtidig har den et lavt kalorieindhold.

Mange bruger kun selve de små fine buketter, når de tilbereder broccoli i køkkenet. Men det er en skam, selve stokken indeholder en masse næringsstoffer, faktisk indeholder stokken flere fibre end de små buketter.

De små broccoliblade er der heller ikke mange, der bruger i madlavningen. Det er ærgerligt, for de er en vigtig kilde til betakaroten, der mindsker risikoen for brystkræft og grå stær. Derudover indeholder de A-vitamin (der er godt for dit immunforsvar) og C-vitamin. Broccolibladende kan spises sammen med de små buketter, eller de kan pilles af og ristes i lidt olie.

Du kan sagtens snitte broccolistokken i tern og bruge i madlavning, men du kan også tilberede lækre sprøde broccolifritter af stokken.

Tilbered broccolistokken

Der er flere måder at bruge broccolistokken på. Stokken er lidt mere sød end resten af broccolien og virkelig lækker. Du kan skrælle stokken, skære den i mindre stykker og komme dem i vandet før buketterne, da de skal koges lidt længere tid.

Men du kan også bruge stokken til at tilberede lækre sprøde broccolifritter.

Broccolifrtitter

Det skal du bruge

  • Stokken fra en broccoli
  • 1 tsk. olie
  • 1 tsk. majsstivelse eller mel
  • 1 spsk. pankorasp eller almindelig rasp
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • 1/4 tsk. groft salt

Sådan gør du

Skræl broccolistokken med en kartoffelskræller. Skær dem ud i passene størrelser til fritter eller små hapsere.

Kom fritterne i en skål og vend dem i olie.

Bland majsstivele, hvidløgspulver og salt sammen med fritterne. Tilføj rasp og ost og bland det hele godt sammen.

Nu skal dine fritter steges. Det kan du gøre på en bageplade i ovnen, på en pande, i en frituregryde eller en airfryer.

Jeg brugte en airfryer, da det gør dem ekstra sprøde.

I en airfryer skal de have 10-12 minutter ved 200 grader. Hvis du laver dem i en almindelig ovn, skal de have lidt længere tid.

Nyd de lækre sprøde broccolifritter og glæd dig over, at du har bekæmpet madspild og spist hele din broccoli.

Fidus

Du kan også tilføje lidt ost i paneringen, hvis du vil have det lidt ekstra lækkert.

Vil du se flere fiduser til, hvordan du kan bekæmpe dit madspild så se f.eks. her:

Lav chips af dine kartoffelskræller

Undgå madspild og spar penge

Lav fond af rester og klem det sidste liv ud af dine grøntsager

Genbag tørt rugbrød til bonusknækbrød

Forlæng levetiden på sommerens bær

Undgå madspild med korrekt opbevaring af frugt og grønt

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser