Som jeg tidligere har skrevet om, er jeg vild med hyldeblomster! Derfor har jeg naturligvis eksperimenteret med at lave en masse lækre ting af de smukke blomsterskærme – og denne hjemmelavede hyldeblomst-te er ingen undtagelse. Den er både nem at lave og fuld af smag.
Det skal du bruge
-
En god portion hyldeblomstskærme
Sådan gør du
Pluk blomsterne
Tag ud i naturen med en pose og en saks, og pluk en masse hyldeblomstskærme. Du skal bruge flere, end du tror – de svinder nemlig ind, når de tørrer.
Tør dem i ovnen
Bred blomsterne ud på en bageplade med bagepapir, og tør dem i ovnen ved 70 grader i 1-2 timer. Husk at lade ovnlågen stå lidt åben, så fugten kan slippe ud.
Eftertørring
Kom de fortørrede blomster i en gammel (men ren) nylonstrømpe, og hæng den et lunt og tørt sted. Lad blomsterne tørre helt færdigt i et par uger – det er vigtigt, så de ikke mugner.
Opbevaring
Når blomsterne er helt tørre, kan du komme dem i en lufttæt te-dåse. Så har du din egen hyldeblomst-te klar til kolde vinterdage – en varm kop sommer, lige når du trænger.
Sådan laver du en kop te
Brug cirka det, der svarer til én klase tørrede hyldeblomster. Kom dem i en stof-tepose, læg posen i et krus, og hæld kogende vand over. Lad teen trække i 5-10 minutter, alt efter hvor kraftig du ønsker smagen.
Du kan finde mange fine genanvendelige teposer lige her (reklamelink)
Fidus
Du kan også bruge tørrede hyldeblomster til at lave en lækker hyldeblomstsukker – se hvordan hyldeblomstsukker, se her hvordan.