Opskrifter Sankefiduser

Forlæng sommeren med hjemmelavet hyldeblomstsukker

Hyldeblomstsukker

Jeg er vild med ideen om at sanke. Sanke betyder at samle og det er præcis det man gør. Man går en tur i skoven, ved stranden eller på engen og samler små gaver fra naturen. Når du sanker, skal du aldrig tage mere, end du skal bruge. I gamle dage sagde man, at man ikke skulle samle mere, end man kunne have i sin hat. Da du sikkert ikke går med hat, kan du nøjes med at samle det, der kan være i en indkøbspose.

Du skal aldrig tage mere, end du skal bruge og altid efterlade nok tilbage af planten til, at den kan vokse videre bagefter. Naturen er fyldt med dejlige gaver, som vi godt kan bruge af, men husk altid at behandle naturen med respekt.

Pige ved Hyldetræ

Hver årstid har sine planter, som vi kan bruge. Fra juni til midt juli er det tid til at gå ud i naturen og finde en masse velduftende og velsmagende hyldeblomster, de kan nemlig bruges til mange skønne ting.

Mange laver hyldeblomstsaft, det gør jeg også selv, men fordi jeg er så vild med smagen og duften af hyldeblomster, laver jeg også mange andre ting med denne skønne velduftende blomst. Bl.a. laver jeg en skøn hyldeblomstsukker, det er utrolig nemt at lave.

Det skal du bruge

  • 8-10 hyldeblomstskærme
  • 250 g rørsukker

Sådan gør du

Tag de små hvide blomster af stilken med en gaffel. Stilken må ikke komme med, da den er giftig. Kom sukker og blomster i blender eller foodprocessor så det bliver til en ensartet masse.

Bred massen ud på en bageplade og lad det tørre i et par dage, så væsken fordamper.

Hyldeblomstsukker til tørring

Kom derefter massen tilbage i blenderen og kør det igen, på den måde undgår du, at der kommer klumper i sukkeret.

Fidus

Du kan bruge sukkeret til at koge syltetøj med, til at drysse på ymer eller yoghurt. Det kan også bruges i en lækker sommerdrink, der er mange muligheder og det giver en dejlig smag af sommer.

Du kan også bruge hyldesukker til en lækker ansigtsscrub, du kan udskifte sukkeret i denne opskrift.

Hvis du godt kan lide at sanke, kan jeg også anbefale at lave en skøn syrensaft, den smager vidunderligt, se her hvordan du laver den.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser