Rengøring i køkkenet

Bæredygtig rengøring af din opvaskemaskine

Ren opvaskemaskine

Din opvaskemaskine skal holdes ren, så den kan vaske dine tallerkener og bestik helt rene. Derfor skal du hjælpe opvaskemaskinen, så snavset ender i afløbet.

Er din opvaskemaskine ikke rengjort, vil der ophobes snavs og bakterier i filtre og afløb. Det gør, at dit service ikke bliver ordentlig ren, når du vasker det.

Man kan købe en dyr rens til opvaskemaskiner og bruge den til at rengøre maskinen, men det er ikke en særlig bæredygtig løsning. Jeg gør derfor min opvaskemaskine ren på en anden og mere bæredygtig måde afhængig af, hvor beskidt den er.

Moderat og jævnlig rengøring

Sørg for jævnligt at tømme filteret for snavs og madrester. Tag filtret ud og vask det med rent vand og opvaskemiddel eller natron.

Opvaskemaskine

Grundig rengøring

Nogle gange skal din opvaskemaskine have en mere grundig rengøring. Dette skal ikke gøres lige så ofte, men ved behov, når den trænger til at blive vasket ekstra grundigt igennem.

Hæld brun sæbe i sæbeskuffen og vask ved et program på 60 grader. Gentag dette 3 gange og afslut med en sidste vask uden sæbe i sæbeskuffen, så maskinen bliver skyllet igennem.

Maskinen er nu ren og klar til brug.

Afkalkning

Ind i mellem skal din opvaskemaskine have en afkalkning. Til dette kan du bruge citronsyrepulver. Hæld citronsyrepulver i sæbeskuffen og start en almindelig vask. Kør efterfølgende en almindelig vask uden noget i sæbeskuffen, for at skylle den godt igennem.

Fidus

Leder du efter et bæredygtigt alternativ til afspændingsmiddel, så ser hvad du kan bruge lige her.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser