Hudpleje

Ansigtsscrub med mynte

Ansigtsscrub

Mange skrubbeprodukter indholder mikroplast og der er ikke nogen mærkningsordninger, du kan gå efter, for at være helt sikker på, at de er fri for mikroplast.

Du kan bruge appen Beat the Microbead og skanne varen, for at se om der er mikroplast i. Du kan også tjekke deklarationen for at se, om det indeholder nogle af de hyppigst plasttyper. Nogle af dem du skal være opmærksom på er f.eks. polyethylen (PE), polymethylen terephtalate (PET), polypropylen (PP), polypropylen (PP), polyamid (PA) og polytetrafluorethylen (PFTE).

Lav dine egen scrub

Men du kan også lave dine egne skrubbeprodukter, det er den løsning, jeg vælger. Det er både den mest bæredygtige og billigste løsning.

Det er nemt at lave sin egen ansigtsscrub og det er en god måde at give den vintertørre hud et lille boost.

Gode ingredienser giver en god scrub

Jeg har mynte i min gårdhave og derfor bruger jeg det i min ansigtsscrub. Mynte virker kølende og beroligende på huden og reducere rødme og irriterede områder. Hvis du ligesom mig har mynte i haven, kan du fryse den ned og gemme den, så du har til hele vintersæsonen.

Jeg bruger mandelolie i denne opskrift, men du kan sagtens skifte det ud med en anden vegetabilsk olie, f.eks. kokosolie.

Man kan bruge både salt og sukker, når man laver sine egne scrubs, jeg synes salt er lidt for grov i en ansigtsscrub, så det bruger jeg kun, når jeg laver bodyscrub.

I denne ansigtsscrub bruger jeg kun sukker, det giver en blid scrub, der stadig fjerner døde hudceller, mens olien tilfører huden masser af fugt. Hvis du bruger scrubben om sommeren, afhjælper mynten også solskoldning.

Jeg laver stort set alle mine produkter selv, da jeg så med sikkerhed ved, hvilke ingredienser der er brugt. Som allergiker er jeg altid særligt opmærksom på, hvad jeg bruger på min sarte hud og denne giver mig ikke problemer og så er der ofte penge at spare, når man laver sine egne produkter.

Det er også en oplagt gaveidé at forære en scrub i et fint glas, næste gang du skal give en gave og gerne vil gøre det mere bæredygtigt.

Det skal du bruge

  • 1 dl sukker
  • 1/4 dl mandelolie (eller anden vegetabilsk olie)
  • 1 lille håndfuld friske mynteblade
  • 5 dråber æterisk olie (f.eks. pebermynteolie)
  • 2 dråber e-vitamin olie (kan undlades)

Sådan gør du

Sukker og olie blandes sammen, hvis du gerne vil have en mere olieret scrub, kan du sagtens tilføje mere olie.

Myntebladende hakkes fint eller knuses i en morter og tilføjes i blandingen.

Tilsæt æterisk olie og e-vitamin.

Hæld din scrub i en lufttæt beholder, f.eks. et gammelt syltetøjsglas, så holder den sig bedst.

Fidus

Hvis du ikke har frisk mynte, kan du sagtens udskifte det med f.eks. lavendel eller agurk.

Hvis du vil have opskrifter på andre scrubs kan du se opskriften på en læbescrub her, eller en bodyscrub her.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser