Hudpleje

Bodyscrub af kaffegrums

Ingredienser til bodyscrub

Mange skrubbeprodukter indholder mikroplast og der er ikke nogen mærkningsordninger, du kan gå efter, for at være helt sikker på, at de er fri for mikroplast.

Du kan bruge appen Beat the Microbead og skanne varen, for at se, om der er mikroplast i.

Du kan også tjekke deklarationen for at se, om det indeholder nogle af de hyppigste plasttyper. Det er f.eks. polyethylen (PE), polymethylen terephtalate (PET), polypropylen (PP), polypropylen (PP), polyamid (PA) og polytetrafluorethylen (PFTE).

Men du kan også lave dine egne skrubbeprodukter, det er den løsning jeg vælger . Det er den mest bæredygtige og billigste løsning og så er det nemt.

Hvis du kaster et blik på alt det, du smider ud, er der overraskende mange ting, der kan genbruges til andre formål, f.eks. en lækker bodyscrub.

Jeg har en meget sart og tør hud og derfor er jeg meget påpasselig med, hvilke produkter jeg bruger og har skiftet alle købe produkter ud med hjemmelavede. De fleste af de ingredienser jeg bruger, findes allerede i køkkenet.

Jeg er også begyndt at se på, hvordan jeg kan bruge noget af det jeg tidligere har smidt ud og her er kaffegrums et godt eksempel, hvis du drikker meget kaffe, så kan du overveje at genbruge kaffegrumsen. Her i huset er det kun min kæreste, der drikker kaffe til gengæld drikker han en hel del, så vi har temmelig meget kaffegrums.

Der findes et hav af opskrifter på bodyscrub, jeg har testet et par forskellige og er især vild med denne her, der dufter dejligt af appelsin. Appelsinolien giver en dejlig duft og tilføjer C-Vitamin, men kan sagtens udelades.

Ingredienser målt op til bodyscrub

Det skal du bruge

  • 75 g kaffegrums
  • ½ dl. rørsukker
  • 2 spsk. groft salt
  • 3 spsk. mandelolie
  • 20 dråber appelsinolie

Glas med bodyscrub

Sådan gør du

Bland tør kaffegrums med sukker og salt, rør det sammen til en tør konsistens.

Tilsæt mandelolien og rør det godt rundt og tilsæt derefter appelsinolien.

Din bodyscrub skal opbevares i en lufttætbeholder, så holder den sig bedst.

Bodyscrubben skal bruges i badet 2-3 gange om ugen. Den påføres huden i cirkulære bevægelser og skylles efterfølgende af. Kaffegrumsen virker eksfolierende, da koffeinen stimulerer blodet og opstrammer.

Den er god mod tør hud, strækmærker, appelsinhud, eksem, akne og andre hudproblemer.

Man kan sagtens skift mandelolien ud med f.eks. kokosolie, men jeg vil anbefale, at man tilsætter en olie, da den giver fugt, så du får en blød og fugtet hud efter brug.  Du kan evt. skifte appelsinolien ud med 2 tsk. stødt kanel eller vanilje, hvis du ikke lige har appelsinolie i køkkenet, eller har lyst til at prøve en anden duft.

Fidus

Kaffegrums kan bruges til mange andre ting også, se mere her.

Hvis du vil have opskriften på andre scrubs, kan du se, hvordan du laver en lækker ansigtsscrub her, eller en læbescrub her.

God fornøjelse.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser