Når vi er ude at handle, ser vi altid efter, om der er datomærkede varer, vil vil have med hjem. På den måde minimere vi vores madbudget og vi er med til at bekæmpe madspild.
En af de ting mine børn altid har særligt øje på, er datomærket rugbrød og det er der en helt særlig grund til. De er helt vilde med øllebrød og kunne spise det hver dag.
Så når vi får øje på datomærket økologisk rugbrød, kommer det stort set altid med hjem. Enten laver vi en portion øllebrød med det samme, eller vi smider det i fryseren, så det er klar til næste gang lysten til øllebrød melder sig og det gør den temmelig ofte.
Det skal du bruge
- 500 g rugbrød (datomærket eller noget, du ikke fik spist, før det blev for tørt)
- En hvidtøl eller maltøl (kan udelades)
- Vand
- Sukker
Sådan gør du
Skær rugbrødet i tern og læg det i en stor gryde.
Hvis du vil have øl i, hældes det over først.
Derefter hælder du vand over, så rugbrødet lige nøjagtig er dækket, ikke mere end det.
Lad det stå til næste dag.
Kog det op ved svag varme i ca. 10 minutter, rør rundt, så brødet piskes ud i væsken.
Smag til med sukker.
Hvis du vil have en helt glat øllebrød, kan du give den en tur med stavblenderen til sidst, men det behøver du ikke.
Server med en klat flødeskum.
Velbekomme.
Fidus
Du kan evt. lave en rabarberkompot og putte ovenpå din øllebrød sammen med flødeskum, det smager helt fantastisk sammen.
Du kan også tilsætte en lille smule mørk chokolade, når den er kogt op. Rør rundt og lad den smelte ud i grøden, det er luksus versionen af øllebrød.