Opskrifter Sankefiduser

Hjemmelavet hyldeblomst-te – en smag af sommer

The, te

Som jeg tidligere har skrevet om, er jeg vild med hyldeblomster! Derfor har jeg naturligvis eksperimenteret med at lave en masse lækre ting af de smukke blomsterskærme – og denne hjemmelavede hyldeblomst-te er ingen undtagelse. Den er både nem at lave og fuld af smag.

Det skal du bruge

  • En god portion hyldeblomstskærme

Sådan gør du

Pluk blomsterne
Tag ud i naturen med en pose og en saks, og pluk en masse hyldeblomstskærme. Du skal bruge flere, end du tror – de svinder nemlig ind, når de tørrer.

Hyldeblomster på bageplade

Tør dem i ovnen
Bred blomsterne ud på en bageplade med bagepapir, og tør dem i ovnen ved 70 grader i 1-2 timer. Husk at lade ovnlågen stå lidt åben, så fugten kan slippe ud.

Hyldeblomstthe efter ovn

Eftertørring
Kom de for­tørrede blomster i en gammel (men ren) nylonstrømpe, og hæng den et lunt og tørt sted. Lad blomsterne tørre helt færdigt i et par uger – det er vigtigt, så de ikke mugner.

Opbevaring
Når blomsterne er helt tørre, kan du komme dem i en lufttæt te-dåse. Så har du din egen hyldeblomst-te klar til kolde vinterdage – en varm kop sommer, lige når du trænger.

Sådan laver du en kop te

Brug cirka det, der svarer til én klase tørrede hyldeblomster. Kom dem i en stof-tepose, læg posen i et krus, og hæld kogende vand over. Lad teen trække i 5-10 minutter, alt efter hvor kraftig du ønsker smagen.

Du kan finde mange fine genanvendelige teposer lige her (reklamelink)

Fidus

Du kan også bruge tørrede hyldeblomster til at lave en lækker hyldeblomstsukker – se hvordan hyldeblomstsukker, se her hvordan.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser