Opskrifter Sankefiduser

Lav skønne honningfermenterede hyldeblomster

Honningfermenterede hyldeblomster

Min kæreste er vild med honning, og jeg er vild med hyldeblomster – så hvorfor ikke kombinere de to i en skøn, aromatisk forening? Resultatet er en sommerlig delikatesse, der både er smuk, nem at lave og fuld af smag.

Hvornår og hvor kan du plukke hyldeblomster?

I juni og starten af juli blomstrer hylden med sine fine, hvide skærme. Du finder den mange steder – i skovbryn, langs stier og på åbne enge. Vælg blomster der dufter sødt og kraftigt, og pluk dem gerne på en tør og solrig dag.

Det skal du bruge

  • 8-10 hyldeblomstskærme
  • 250 g flydende honning
  • 0,25 dl lunken vand

Hyldeblomster

Sådan gør du

Ryst forsigtigt blomsterskærmene fri for små insekter.

Brug en gaffel til at fjerne de små, hvide blomster fra stilkene – stilkene skal undgås, da de indeholder giftige stoffer.

Kom blomsterne i et rent sylteglas.

Hyldeblomster i glas

Rør honning og lunken vand sammen i en skål, indtil det er ensartet.

Hæld honningblandingen over blomsterne, og sæt låg på glasset.

Stil glasset et mørkt sted ved stuetemperatur i ca. 4 uger. Åbn låget én gang om ugen for at lette trykket og sikre, at fermenteringen forløber godt.

Efter fire uger har du en lækker, fermenteret honning med smag af hyldeblomst – klar til brug!

Fidus

Honningfermenterede hyldeblomster kan bruges i både det søde og det salte køkken. Prøv dem i:

  • kager og desserter

  • oven på ost eller yoghurt

  • i salatdressinger

  • som et strejf af blomster i saucer

Hvis du også elsker hyldeblomster, så kig med her, hvor jeg viser, hvordan du laver hyldeblomstsukker.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser