Hudpleje

En hjemmelavet deodorant, der virker!

Ingredienser til deodorant

Deodoranter bruger vi hver dag og det bliver på huden i lang tid, derfor er det også vigtigt, at der ikke er tilsat skadelige stoffer. Det er der desværre i mange af de købe deodoranter, der er på markedet, de er i mange tilfælde tilsat hormonforstyrrende stoffer, aluminium og triclosan.

Triclosan skader miljøet, da det er svært at nedbryde i naturen, det hober sig op i dyr og mennesker og er meget giftig for organismer i vand. Triclosan er mistænkt for at gøre bakterier modstandsdygtige over for penicillin.

Er der aluminium i din deodorant giver det irriterende gule pletter, som især er tydelige på din hvide trøje.

De kemiske stoffer i deodoranter kan nemt trænge igennem huden under armene, da huden i armhulen kan være fugtig.
Mange deodoranter er tilsat parfume og er en af de hyppigste årsager til parfumeallergi, der varer resten af livet, hvis man først har fået det.
Omkring hver fjerde deodorant på markedet indeholder hormonforstyrrende stoffer. De hormonforstyrrende stoffer kan påvirke vores hormonbalance, det gælder både kønshormoner og stofskiftehormoner og det vil vi selvfølgelig gerne undgå.

Nogle af konsekvenserne ved at forstyrre hormonbalancen kan være fedme, nedsat fertilitet og øget risiko for visse hormonfølsomme kræftformer.
Vi udsættes for mange forskellige hormonforstyrrende stoffer og den cocktail kan være meget farlig, derfor er det væsentligt at forsøge at undgå de hormonforstyrrende stoffer, hvor du kan.

Hvis du gerne vil være helt sikker på at undgå disse stoffer, kan du nemt og billigt lave din egen deodorant.

Det skal du bruge

  • 3 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. natron
  • 3-4 dråber æterisk olie (kan undlades)

 

Natron og kokosolie målt op til brug

Sådan gør du

Bland kokosolien og natron i en skål og rør det godt rund. Hvis du ønsker at tilføre din deodorant en duft, kan du røre et par dråber æterisk olie i. Jeg bruger en helt neutral deodorant uden duft, men min kæreste vil gerne have lidt duft i sin, begge dele virker helt efter hensigten.

Deodorant puttes i en beholder f.eks. et gammelt syltetøjsglas eller en anden beholder med skruelåg.

Det bliver ikke nemmere og jeg garanterer dig for, at det virker, du kommer ikke til at gå og lugte som en havnearbejder.

Vær opmærksom på, at deodoranten bliver mere flydende, når det er varmt, men den virker stadig helt lige så godt.

Se hvad du ellers kan bruge natron til her.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser