Opskrifter Sankefiduser

Spis dit skvalderkål

Skvalderkål i skovbund

I april og maj er mange haver, skover og enge fyldt med skvalderkål. Det er sjældent, at man hører haveejere være glade for, at de har skvalderkål, men faktisk dyrkede man tidligere skvalderkål og brugte det på samme måde, som vi bruger spinat i dag.

Vi har ikke skvalderkål i vores gårdhave, så jeg må ud i skoven og plukke det, og det gør jeg, for der er så mange skønne ting, det kan bruges til.

Derudover er skvalderkål sundt, det er fyldte med vitaminer og mineraler og så er det helt gratis.

Skvalderkål blad

Når du høster skvalderkål, skal du gå efter de små og friske skud. De friske skud har en lysere farve og smager lidt i retningen af persille.

Blomsten fra skvalderkål er også spiselig og kan bruges til at pynte forskellige retter, blomsterne har en mildere smag end selve bladende.

Peste med skvalderkål

Hvad kan du bruge skvalderkål til?

  • Pesto, se opskriften her.
  • Brød og boller, se hvordan jeg gør her.
  • Scrambled eggs, se opskriften her.
  • Skvalderkål og hasselnøddemælk, se opskriften her.
  • Smoothie, se opskriften her.
  • Greenie
  • Suppe
  • Salat
  • Erstatning for f.eks. persille
  • Dressing
  • Dip
  • Pynt

Boller med skvalderkål

Som du kan se, er der mange ting at bruge dit skvalderkål til, så det er bare om at komme ud og plukke en stor portion.

Velbekomme.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser