Undgå madspild

Løsen hårdt sukker med en skive æble

Sukker og æble

Æblesæsonen er over os og måsker er du også heldig at have æbler i haven. Æbler kan bruges til mange skønne retter, men de kan også bruges på mere overraskende måder.

Kender du det, at man har brun farin eller muscovadosukker, der er blevet hårdt som sten, sådan virkelig hårdt?

Det kan være nærmeste umuligt at bruge sådan en hård klump sukker, men du behøver ikke smide det ud, der er en nem løsning, der kan løsne sukkeret, så det bliver blødt og klar til brug.

Æbler i træ

Det skal du bruge

  • En klump hård sukker
  • Et par skiver æble

Sådan gør du

Skær et par skiver æble og læg det ned til den hårde klump sukker, lad det ligge et stykke tid.

Fugten fra æblet vil stille og roligt bløde sukkeret op. Du kan nu bruge dit sukker og slippe for madspild.

Fidus

Sørg for at opbevare sukkeret i en lufttæt beholder, så det holder sig blødt.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser