Hår

Sundt hår uden brug af shampoo og balsam

Børste med naturhår og kam med brede tænder

Ville det ikke være skønt, hvis du kunne slippe helt for at bruge produkter til dit hår? Tænk på alt den kemi der ryger ud med badevandet, når du bruger shampoo og balsam. Det kan faktisk godt lade sig gøre, helt at droppe alle disse produkter og på den måde spare miljøet for en masse uønsket kemi og samtidig spare mange penge.

No poo er en metode, hvor man ikke bruger shampoo og balsam til hårvask. Jeg har læst en del om metoden og besluttede mig for 4 måneder siden at prøve den af for at se, hvordan mit hår ville reagere. Jeg besluttede, at jeg ville give det 4 måneder, da det kræver lidt tid at få håret til at vende sig til det.

Jeg er blevet meget glad for metoden og mit hår har det godt. Min børn siger, at mit hår dufter af hår eller mor, og det tænker jeg lyder rigtig fint.

Til forskel fra før bruger jeg nu næsten ingen tid eller penge på mit hår. Håret er nemt at holde og virker sundt, så jeg har ingen planer om at gå tilbage til at bruge shampoo igen.

Det skal du bruge

 • En børste med naturhår
 • En kam med brede tænder, du kan købe en hos Økofamilien (Reklamelink)
 • Natron
 • Æblecidereddike
 • Vand
 • 1 stor flaske med tud (Jeg bruger en flaske, hvor der har været sirup i)
 • 1 lille flaske med tud (Jeg bruger en beholder, der har været mayonnaise i)

Beholdere til Nopoo

Sådan gør du

 1. Stop med at vaske hår og bruge produkter. Du kan sagtens skylle dit hår hver dag, hvis du har behov for det, men undlad at vaske det. Når du skyller håret, skal du masere hårbunden godt med fingerspidserne. Derefter, mens du stadig er i badet, redder du håret med en kam med brede tænder.
 2. Når du synes, at det er tid til at vaske dit hår og du ikke kan holde til det mere, skal håret renses. Det vil måske være efter  ca. 1 uge. Jeg kan sagtens vente 1,5 uge efterhånden, men det tager lidt tid at nå dertil.
 3. Børst håret med en børste med naturhår, det hjælper med at fordele olien ud til hårenderne, så det hele ikke er ved rødderne.
 4. Nu er det tid til at tage et bad og rense håret.
 5. Opløs ca. 2 spsk. natron i ca. 2,5 dl vand, put det i en flaske med tud, så det kan blive fordelt ved hårrødderne og massere det ind i hovedbunden, indtil håret føles glat, så er fedtet nedbrudt.
 6. Derudover skal du lave en hårkur ved at blande 2 spsk. æblecidereddike og 3,75 dl vand. Hæld det i en flaske med tud eller en sprayflaske, brug hvad du har. Når du har renset håret med bagepulver blandingen skal du spraye hårkuren i enderne af håret, det virker som balsam. Skyl derefter håret i vand. Bare rolig håret kommer ikke til at lugte af eddike, når det er tørt.
 7. Når du kommer ud af badet, skal du lade håret være, ingen håndklæde, ingen børste og lad være med at rode for meget op i håret.
 8. Hvis håret føles tørt, kan du blande ½ spsk. honning i 0,6 dl vand og evt. et par dråber æterisk olie, hæld det i en spray flaske og spray det på enderne af håret hver dag, som en leave in balsam.
 9. Jeg krammer lidt hørfrøgelé i enderne af håret, mens det stadig er vådt, men det behøver man ikke.
 10. og så er det bare at holde ud, det tager lidt tid, men det skal nok blive godt.

Hår efter 4 måneder

Fidus

Du kan sagtens erstatte natron med f.eks. Rasul ler, det er marokkansk sæbeler, der skal opløses i vand og bruges på samme måde som natron eller shampoo. Det bruger jeg ind i mellem og det virker rigtig godt.

Hvis du ikke er helt klar til at droppe shampoo, kan du bruge en shampoobar, se hvilken jeg har brugt lige her.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser