Gaver Genbrug

Sy en sleeve af aflagt tøj

Færdig sleeve

Tøj er en stor belastning for miljøet, det er derfor vigtigt, at du passer godt på dit tøj og reparere det, når det er gået i stykker. Men nogle gange er tøjet bare så slidt, at det ikke kan bruges mere. Det kan også være, at du er helt sikker på, at du aldrig kommer til at bruge tøjet mere. Så kan du bytte det med en veninde, give det til genbrug eller måske forvandle det til noget helt andet, som du får brugt.

Jeg havde et par aflagte knickers og en skjorte, som jeg ikke fik brugt mere. Samtidig manglede jeg en sleeve til min PC, derfor besluttede jeg, at jeg ville forvandle de to til en ny sleeve. Elektronik er en stor miljøbelastning og det er derfor vigtigt at passe godt på det, derfor giver det god mening at opbevare f.eks. en bærbar PC i en sleeve. Læs mere om elektronik og miljøbelastning her.

Det smarte ved at bruge et par jeans til at lave en sleeve eller taske er, at man får foræret lommer, som kan bruges til f.eks. en mobil eller en kuglepen. Derudover er jeans stof utrolig slidstærkt, så det kan holde i rigtig mange år.

Den eneste erfaring jeg har med at sy, stammer tilbage fra folkeskolen og ellers har jeg brugt Youtube til at finde inspiration. Det kræver altså ikke ret meget, at sy en sleeve, hvis jeg kan, så kan alle.

Aflagt bukser og kjole

Det skal du bruge

  • En symaskine
  • Et par jeans
  • En skjorte, lagen eller lignende
  • Sytråd
  • En knap, trykknap eller velcrobånd
  • Et stykke vlieseline

Sådan gør du

Mål din PC op og klip dine jeans op, så det passer, husk at give lidt ekstra plads til syninger.

Klip jeans til

Klip lynlåsen og knappen af og sy sammen langs det afklippede. Sy derefter sammen i bunden med vrangen ud og vend rundt.

Sleeve syet sammen uden låg

Klip derefter et for til din sleeve, jeg brugte en aflagt skjorte. Sørg for at det også passer med målene på din PC.

For af skjorte

Sy foret ind i jeansstoffet langs kanten af lindingen.

Sy foret fast

Klip to ens stykker stof af jeans og skjorten, så de passer til et klap. Klip evt. også 2 stykker vlieseline til, så det passer til “klappen” og stryg det fast, så den bliver lidt mere stiv i det.

Klap til låg  Klap til låg

Vlieseline til låg

Læg de to stykker stof oven på hinanden og sy rundt i kanten med vrangen ud, lad et lille stykke være åben, så du kan vende det rundt.

Låg syet sammen Låget syet sammen

Sy en søm rundt langs kanten af klappen, så det bliver mere fladt og så det åbne hul bliver lukket.

Låget syet færdig

Sy klappen fast på selve sleeven, langs bagkanten.

Sleeve med låget på  Sleevens bagside med låg

Sy noget velco, en knap, en trykknap eller andet du evt. allerede har fast, så klappen kan holdes lukket. Du kan f.eks. finde trykknapper her. (Reklamelink)

Sleeve klar til brug

Nu er din sleeve klar til brug. Du kan bruge lommerne til din mobil, en lille blok papir eller en kuglepen, når du er på farten.

Du kan altid bruge kasseret tøj til at sy nye ting, se f.eks. her, hvordan du laver et backgammonspil, som du kan tage med på ferie.

 

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser