CO2 Sparefiduser

Brug biblioteket og spar CO2

Hjertebog

Er du også vild med at læse bøger?

I stedet for at købe og eje kan du låne og dele, de bøger du gerne vil læse.

Jeg er stor fan af deleøkonomi og derfor også af biblioteket. Jeg kommer på vores lokale bibliotek flere gange om ugen. På biblioteket kan jeg låne bøger om alle mulige emner, der interesserer mig og på biblioteket er det helt gratis at blive klogere.

Jeg læser mange bøger og det vil være en stor post på mit budget at købe alle de bøger, jeg læser. Det ville tage meget plads, men vigtigst af alt, jeg ville have et væsentligt CO2-aftryk alene i forbrug af bøger.

Derfor giver det rigtig god mening for mig at låne bøger på biblioteket i stedet for at købe nye.

Ikke bare låne af bøger

Udover det helt oplagte at låne bøger på biblioteket, kan du også låne musik, film og spil. Derudover har mange af landets biblioteker også flere rigtig gode tilbud til borgerne. De fleste biblioteker afholder forskellige arrangementer med foredrag og små koncerter, som det er værd at tage et kig på. I ferieperioder er der ofte flere gode aktiviteter til børnefamilier.

Flere af landets biblioteker har også hyggelige børneafdelinger. I børneafdelingen kan I få en gratis hyggestund, mens I leger, spiller eller læser en god bog.

På biblioteket kan du også læse avisen, så er du fri for at holde den selv, det spare både penge og ja selvfølgelig CO2 at så mange deles om én avis. Du kan også printe eller låne en PC, hvis du har brug for det.

Brug biblioteket hjemmefra

Du kan reservere bøger, film og musik hjemmefra, så bliver det fundet frem til dig, når det er på hylde igen, og du bare skal hente det.

Du kan også låne e-bøger, lydbøger og film online. E-bøger og lydbøger kan du låne på e-Reolen og film kan du streame på filmstriben.dk ved at logge ind med dit lånekort. Du kan låne 8 film om måneden, så der er til en god lang film søndag.

Biblioteket hylde

Fidus

Biblioteket er gratis, undtagen hvis du glemmer at aflevere til tiden. For at undgå bøder, kan du tilmelde dig en sms-service, så får du besked 3 dage før, du skal aflevere og slipper for at skulle betale for at aflevere for sent.

Du kan også spare CO2 ved at afmelde dig reklamer, se her hvordan.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser