Gaver Genbrug

Sy et indkøbsnet af aflagt tøj

Indkøbsnet færdig

En nem måde at undgå at bruge plastikposer, når du køber ind, er at have dit eget indkøbsnet med.

Hvis du vælger at bruge plastikposer, der kun bruges én gang og derefter ryger på forbrændingen, er det værdifulde ressourcer, der går op i røg. Derfor er det en god idé at vælge en anden og mere bæredygtig løsning end plastikposer.

Der har været meget debat om, hvilken type indkøbspose, der er den mest miljøvenlige. Er det den lavet af stof eller den af plastik? Der er helt sikkert mange parametre i den udregning. Men jeg er nu slet ikke i tvivl om, at hvis man laver sit eget indkøbsnet af aflagt tøj, og bruger det rigtig mange gange, så er det til en hver tid, det mest bæredygtige valg.

Ved at sy dit eget indkøbsnet af aflagt tøj, sparer du miljøet for rigtig mange plastikposer og du undgår, at det aflagte tøj ryger på forbrændingen.

Et bæredygtigt råd er, at bruge den pose du allerede har, indtil den er slidt op. Genbrug er altid godt for miljøet, så genbrug din pose, uanset hvilket materiale den er lavet af og sy så evt. en ny af aflagt tøj.

Det skal du bruge

  • Aflagt stof f.eks. et lagen eller 2 skjorter
  • Sytråd
  • Symaskine
  • Saks

Sådan gør du

Klip 2 stykker stof 43×50 cm og 2 stykker til hank 10×72 cm.

Stof til net

Sy de to stykker stof til selve nettet sammen på vrangsiden langs de 3 kanter.

I bunden af nettet foldes hjørnerne ud og du tegner en streg ca. 4 cm fra spidsen. Sy langs linjen, gentag i begge sider, så du får en flad bund i dit net.

Bunden af net

Vend nettet rundt med ret siden ud ad.

Tag de to stykker stof til hanken og fold dem på midten, stryg kanten, så du får en fold på midten.

Fold stoffet ud og fold begge sider ind mod midten og styg igen.

Hanken step 1

Fold nu hanken på midten og stryg igen. Din hank er nu forstærket af flere lag og kan holde til at blive brug i lang tid.

Hanken step 2

Sy en søm på begge langsider af hanken.

Hanken step 3

Nu skal den øverste kant af nettet syes færdig. Fold kanten hele vejen rundt ca. 2 cm og stryg den, så den holder sig foldet.

Første buk på nettet

Fold nu kanten endnu engang, så du får skjult den øverste kant. Stryg igen, så kanten bliver holdt foldet sammen.

Den øverste kant 2 buk

Nu skal hanken sættes fast på nettet. Enden af hanken puttes ind under den foldede kant og sættes fast med en nål. Hanken skal sidde ca. 10 cm fra siden af nettet. Gentag i den anden ende af hanken og med hank nummer 2 på den anden side af nettet.

Hanken sat fast på nettet

Nu skal du sy hele vejen rundt langs kanten af din fold. Sy både et søm i toppen og bunden af din fold, så kommer dine hanke til at sidde godt fast.

Færdig net

Nu er dit net helt færdig og klar til brug, næste gang du skal ud at købe ind. Du kan også bruge det fine net til en gave.

Fidus

Hvis du har syet dit net i mønstret stof, er det sikkert helt fint som det er. Har du som her syet dit net i helt hvidt lagenstof, kan du dekorere dit net. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan vælge et tegne på nettet f.eks. med Posca tuscher (Reklamlink) eller som her printe et motiv på strygepapir og stryge det på nettet. På den måde kan du få et meget personligt indkøbsnet.

Du kan sy mange forskellige ting af aflagt tøj f.eks. et Backgammon spil eller en sleeve til din PC.

 

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser