Ingen sommer uden hyldeblomstsaft, sådan er det i hvert fald hjemme hos os. Hvert år i juni måned går vi en tur ned til åen og plukker en stor portion hyldeblomster, som vi bruger til at lave en stor portion lækker hyldeblomstsaft.
Det er til stor fornøjelse for både børn og voksne, det er nemt og det er billigt at lave. I år har vi tilføjet et par håndfulde hybenroseblade for at give saften en mere lyserød farve. Du kan sagtens undlade hybenrosebladende, så får du en klassisk gul hyldeblomstsaft, som også er helt fantastisk.
Det skal du bruge
- 30 hyldeblomstskærme
- 2 håndfulde hybenroseblade
- 3 økologiske citroner
- 1 kg rørsukker eller brun farin
- 1 liter vand
- 1 tsk. atamon
Sådan gør du
Træk de små hyldeblomster af stilken med en gaffel.
Kog vand og sukker op indtil sukkeret er opløst og væsken er klar.
Skær citronerne i tynde skiver og fjern kernerne. Læg hyldeblomster og citroner i en stor skål.
Hæld den kogte væske over hyldeblomster og citroner.
Sæt et låg på skålen og lad den stå i køleskabet i 3-4 dage.
Si væsken og hæld den på rengjorte flasker. Flaskerne kan evt. skylles i Atamon.
Fidus
Hvis du laver en stor portion hyldeblomstsaft, kan du sagtens fryse noget af den ned i flasker, bare du sørger for, at de ikke er helt fyldt op. Det er vigtigt, at der er plads til, at væsken udvider sig, når den fryses ned.
Prøv evt. at blande saften op med vand med brus, det smager skønt.
Du kan også lave en lækker syrensaft, se her hvordan.