CO2 Sparefiduser

Skift til genopladelige batterier og spar CO2

Batterier

Legetøj, højtalere, lommelygter, kamera og meget mere kræver alt sammen batterier. Det kan blive til rigtig mange batterier gennem tiden. Batterier lagre elektrisk energi og er meget svære at undvære for de fleste af os. Engangsbatterier er desværre ikke særlig bæredygtige, da de kan indeholde giftige og miljøskadelige tungmetaller, f.eks. bly, kviksølv, nikkel og kadmium. Derfor giver det rigtig god mening at skifte dine batterier ud med genopladelige batterier.

5 Batterier

Fordele ved genopladelige batterier

  • Bedre for miljøet
  • Billigere i længden
  • Kan bruges mange gange

Af hensyn til miljøet burde vi for længst have udfaset de ikke-genopladelige batterier. De ikke-genopladelige batterier kan i sagens natur kun aflades én gang. Derefter smider man den væk, det medfører et stort ressourceforbrug.

Genopladelige batterier er bedre for miljøet, da de typisk kan genanvendes over 1000 gange. Derudover er de også bedre for din økonomi og det er derfor et nemt skift at lave.

Genopladelige batterier

Ikea er stoppet med at sælge engangsbatterier og har i stedet lavet en serie med gode genopladelige batterier og opladere til en fornuftig pris. Udover at mindske dit affald har du med genopladelige batterier også altid batterier, der virker, efter en hurtig tur i opladeren.

Fiduser

Både genopladelige batterier og engangsbatterier taber langsomt strømmen, derfor er det bedst at vente med at lade dem op, til du skal bruge dem.

Du skal ikke overoplade dit batteri. Gode opladere har en indikator i form af en lampe, der viser, hvornår batteriet er opladet. Du bør fjerne batteriet, når det er færdigopladet for ikke at overoplade det. Hvis du lader batteriet sidde i opladeren, vil det begynde at aflade og det vil forkorte batteriets levetid. Nogle opladere har en overopladningsbeskyttelse eller en afladefunktion, som gør at opladeren stopper med at lade, når batteriet er fuldt.

Du kan også spare CO2 ved at droppe papirkvitteringerne eller ved at sige Nej-tak til reklamer.

 

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser