Der er ikke mange ting vi savner, efter at vi er begyndt at spise vegetarisk, men min yngste datter kom en dag og sagde, at hun faktisk savnede pulled pork. Derfor gik jeg i gang med at se, om vi ikke kunne lave det i en vegansk udgave. Det viste sig, at det kunne vi sagtens og min datter har smagt og godkendt.
Jeg er også meget begejstret, det smager helt fantastisk og så er det både nemt, hurtigt og billigt at lave.
Man skal bruge jackfruit, den smager ikke af så meget i sig selv, så man kan krydder det, som man vil. Derudover har en det en fast og kødagtig tekstur, der fungerer rigtig godt.
Det skal du bruge
- 1 dåse jackfruit i salt lage
- 2 små søde kartofler
- Barbecuesauce (købt eller lav en selv)
- 1 tsk. paprika
- ½ tsk. røget paprika
- 1 tsk. oregano
- kokosolie til stegning
- salt og peber
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og riv dem groft på et rivejern. Hæld vandet fra jackfruit´en og lad det dryppe af.
Varm en stor pande op og steg de revne kartofler og jackfruit´en i kokosolie i ca. 10 minutter. Vend godt rundt i det undervejs.
Tilsæt alle krydderier og barbecuesaucen på en gang. Fordel det godt og lad det simre i 5 minutter.
Nu er jackfruit´en blevet blød og du kan mose den med en grydeske, så den bliver helt trævlet.
Smag til med salt og peber.
Nu har du lavet pulled jackfruit og det er klar til at spise.
Pulled jackfruit kan serveres i en burger, en sandwich eller sammen med salat.
Velbekomme