CO2 Sparefiduser

Green Friday – Køb ingenting og spar 100%

Black friday

På fredag er det den årlige Black Friday, hvor du som forbrugere opfordres til at købe flere ting, nye ting, en helt masse ting, som du ikke har brug for.

Vi bliver bombarderet med reklamer med gode tilbud, hvor der er mange penge at sparer.

Men et overforbrug har alvorlige konsekvenser for vores planet, da det er klimaet, der betaler prisen.

Så i stedet for at hoppe med på de mange gode tilbud på fredag, kan du i stedet hoppe af forbrugsbølgen og sparer 100% ved at købe absolut ingenting. Det er et virkelig godt tilbud, hvor du både sparer på din privatøkonomi og du sparer planeten for et unødvendigt forbrug.

Green Friday

I stedet for at holde Black Friday, kan du holde Green Friday, hvor der er fokus på bæredygtighed i stedet for tilbudsjagten. Nogle butikker er hoppet af Black Friday bølgen og sætter i stedet priserne op på deres varer, overskuddet donere de til velgørenhed. Flere og flere butikker melder sig i protesterne mod det store forbrug, der skader vores planet.

Efterår

Gode råd til en mere bæredygtig Black Friday

Når der er én dag med vilde tilbud, er det den perfekte storm for at få forbruget til at stige. Derfor er det denne dag ekstra vigtigt at tænke, før du køber noget.

Hvis vi står sammen om at købe mindre, så sparer vi planten for meget. Lad være med at lade dig friste af smarte slogans og gule klistermærker. De gule mærkater er designet til at få dig til at lade være med at tænke og i stedet bare købe løs.

  • Husk som altid at tænke “hvis jeg ikke har brug for det, så skal jeg ikke købe det”. Overvej dine køb en ekstra gang, køb kun det nødvendige.
  • Hvis du bliver fristet af et godt tilbud, som du ikke kan lade være med at købe, så doner samtidig til en organisation, der støtter bæredygtige tiltag og planeten.
  • Shop i butikker, der bruger Green Friday og donerer deres overskud til velgørenhed.
  • Køb brugt, det holder din CO2-udledning nede i forhold til de samme ny producerede varer. Det sørger for, at brugbare ting ikke bliver smidt ud.
  • Køb varer fra virksomheder, der arbejder for en bæredygtig produktionskæde, så de ikke belaster miljøet mere end højst nødvendigt.
  • Tænk på holdbarhed og god kvalitet, når du køber varer. Hvis det er god kvalitet, går det ikke så let i stykker.  God kvalitet holder i mange år, det er bedre for miljøet. Læs mere om forskellen på dyrt og billigt lige her.
  • Køb dine varer lokalt, så du slipper for CO2-udledning ved fragt af varer langvejs fra.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser