Aktiviteter

Streaming og bæredygtighed

Streaming Netflix

Når vi bruger internettet, bruger vi også energi. Produktionen af energi udleder CO2, så når vi streamer videoindhold udleder vi CO2 – vi udleder faktisk rigtig meget CO2.

Det gælder både, når vi ser film på streamingtjenester som Netflix, men også når vi ser film på Youtube, Facebook eller når vi holder videomøder.

En times videostreaming udleder ca. 400 g CO2, det er nogenlunde det samme som det udleder at køre 2-3 kilometer i en benzinbil. Det er udledningen pr. enhed, man streamer på, dvs. hvis en familie sidder og streamer Netflix på 3 forskellige enheder i 2 timer, svarer det til, at de kører 12-18 km i bil.

Det er nok ikke realistisk at stoppe med at se film online, men det er vigtigt, at have denne viden for øje, når man gør det.

Fjernsyn og fjernbetjening

Forskel på hvor meget der udledes

Det er meget forskelligt, hvor meget CO2 de forskellige streamingtjenester udleder. Det skyldes blandt andet, at nogle at tjenesterne er meget opmærksom på dette og derfor gør noget for at kompensere for, at de udleder CO2.

En af de tjenester, der er meget bevidste om deres CO2 udledning, er WaterBear.com. Det er en streamingtjenester, der viser rigtig mange gode dokumentarer om klima og miljø. Det er en gratis tjeneste og den får min største anbefaling. Der er virkelig mange gode dokumentarer at finde der.

Fjernbetjening

Udover at vise mange gode og gratis dokumentarer, er virksomheden også bygget op med en bæredygtig tilgang. De har en intern bæredygtighedspolitik, for rejser, videoproduktion, indkøb, event, kundemøder, kontorenergiforbrug og affaldshåndtering. Derudover bliver deres videoindhold streamet via Akamai, der ligeledes har en bæredygtighedspolitik og bruger vedvarende energi, når det er muligt.

Anbefalinger til gode dokumentarer og film

Alle anbefalinger på denne liste er rigtig gode og værd at bruge tid på at se.

Netflix

Anbefalinger på Netflix
  • Bill Nye; The Science Guy
  • A Plastic Ocean
  • Our Planet
  • A Life on Our Planet
  • There´s Something in The Water
  • Brave Blue World
Anbefalinger på WaterBear
  • Just eat it
  • Greta Thunberg; Rebel with a cause
  • Snows of the Nile
  • Wild Climate

 

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser