Opskrifter Sankefiduser

Lækker hyldeblomstlikør

Hyldeblomstlikør

Nu er der ikke så længe til, at hyldeblomsterne springer ud. Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker hyldeblomster. Derudover elsker jeg også en lækker drink i ny og næ og derfor har jeg lavet denne skønne hyldeblomstlikør, som giver en smag af sommer også til vinter.

Det skal du bruge

  • 10 hyldeblomstskærme
  • 400 g rørsukker
  • 70 cl. vodka eller gin
  • ½ citron
  • ½ vaniljestang
  • evt. et par håndfulde hybenroseblade

Hyldeblomstlikør før sprut

Sådan gør du

Træk de små hyldeblomster af stilken med en gaffel. Hæld dem op i et stort glas sammen med citronskiver, vaniljestang, sukker og evt. hybenroseblade.

Bland det godt rundt og hæld gin eller vodka over. Sæt låg på og lad det stå og trække i 6 uger et mørkt og køligt sted. Vend glasset et par gange om ugen.

Hyldeblomstlikør med sprut

Når væsken er færdig med at trække, skal den sies igennem et viskestykke eller et osteklæde. Hæld den færdige likør på en flaske, f.eks. en gammel saftflaske.

Fidus

Du kan drikke din hyldeblomstlikør iskold som den er, eller bruge den i en lækker og frisk drink, der giver smag og duft af sommer.

Du kan også bruge den i en punch eller en velkomstdrink.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser