Vi elsker rabarber hjemme hos os og har fundet en plads til 2 fine planter i vores gårdhave. De giver masser af rabarber til os hele sommeren.
En af de ting vi ofte laver, er rabarbersaft. Når man laver rabarbersaft får man en rest, der bliver siet fra. Resten ser grå og trist ud og ser måske ikke lige umiddelbart ud til, at den kan bruges til noget. Men det kan den, så den må du endelig ikke smide ud.
Der er flere muligheder for at at bruge resten til nye lækre ting.
- Tilføj til en bolledej, så de bliver lækre og saftige
- Lav dem til lækre saftige muffins
- Brug det til en lækker marmelade
Du kan se, hvilken opskrift jeg har brugt til både marmelade og muffins herunder.
Muffins af rabarbersaft rest
Det skal du bruge
- 50 g smør
- 1 æg
- 110 g rørsukker
- 1,5 dl plantemælk (eller almindelig mælk)
- 175 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 50-100 g revet marcipan
- 150 g rest fra rabarbersaft
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Smelt smørret i en gryde eller i mikrobølgeovnen, tilsæt mælken. Pisk æg og sukker i en skål til det er lyst og luftigt.
I en anden skål blandes mel og bagepulver godt sammen. Derefter vendes æggeblandingen og smørblandingen skiftevis ned i melet.
Riv marcipanen ned i blandingen og tilsæt derefter resten fra rabarbersaft. Vend det hele sammen, uden at slå luften ud af blandingen.
Fyld dejen i muffinsforme ca. 3/4, da dejen hæver.
Bag dem i 15-20 minutter.
Velbekomme
Rabarbermarmelade af rabarbersaft rest
Det skal du bruge
- 250 g rest fra rabarbersaft
- 125 g rørsukker
- ½ dl vand
- Revet skal fra 1 lille usprøjtet citron
- ½ tsk. vanilijesukker
- Evt. ½ tsk. atamon
Sådan gør du
Kom resten fra rabarbersaft i en gryde og tilsæt sukker, vand, citronskal og vaniljesukker.
Bring massen i kog og skru ned for varmen. Rør rundt i gryden og lad det simre i et par minutter, så sukkeret bliver opløst.
Tag gryden af varmen. Hæld marmeladen på rengjorte og skoldede glas og luk låget.
Velbekomme
Fidus
Gem brugte syltetøjsglas, så du har nogle fine og gratis glas, til din hjemmelavede marmelade.