Hudpleje

Lav din egen morgenfrueolie

Morgenfrueolie

Jeg kan virkelig godt lide at lave mine egne produkter, så er jeg sikker på, at jeg ikke bruger nogle tilsætningsstoffer, jeg ikke har lyst til at udsætte mig selv eller min familie for. Det er rigtig godt, når der samtidig er penge at spare. Én ingrediens, der oser af både luksus og gavnlige egenskaber, er morgenfrueolie. Desværre kan denne olie være noget dyr at anskaffe, så jeg besluttede mig for at tage udfordringen op og fremstille min egen hjemmelavede morgenfrueolie.

Jeg plantede i foråret skønne morgenfruer i en krukke, så jeg i løbet af sommeren kunne høst de fine blomster og lave min egen olie.

Morgenfrueolien har mange fordele, den er yderst effektiv til sårheling og lindrer insektbid samt hudirritationer som udslæt og eksem. De antibakterielle og antimikrobielle egenskaber gør den til en fantastisk allieret i kampen for en sund hud. Morgenfrueolien har en unik evne til at forvandle tør og beskadiget hud, og dens naturlige genoprettende egenskaber giver huden en ungdommelig glød. Ikke alene kan den beskytte huden mod for tidlig ældning og tab af elasticitet, den er også skånsom nok til at bruge på den sarte hud omkring øjnene.

Morgenfruer

Så hvordan skaber du din egen morgenfrueolie? Start med at plante morgenfruefrø i din have eller i en krukke på altanen. Efterhånden som blomsterne springer ud, kan du høste de skønne kronblade. Dernæst er det tid til at udvinde olien. Du kan vælge mellem forskellige metoder, såsom koldpresning eller varmeekstraktion, alt efter din præference og tilgængeligheden af udstyr. Resultatet bliver en fortryllende olie, der er klar til at forkæle din hud.

Jeg har forsøgt mig med den koldpressede metode til fremstilling af morgenfrueolie, det er en nem måde, som ikke kræver særligt udstyr.

Det skal du bruge

  • Morgenfrueblomster
  • En god økologisk mandelolie – kan købes her (Reklamelink)

Sådan gør du

Hæld dine morgenfrueblomster i et glas med låg. Du skal tage hele blomsten med. Pres blomsterne godt sammen og hæld mandelolie over, så der står ca. 1 cm over blomsterne. Sæt låg på glasset.

Morgenfrueolie færdig

Glasset opbevares i et mørkt skab. Hver dag ryster du glasset et par gange, så du er sikker på at blomsterne hele tiden er dækket af olien, ellers risikerer du at blomsterne mugner.

Efter ca. 6 uger er olien klar til brug. Tag glasset ud af skabet og si olien, så du får blomsterne siet fra. Hæld din morgenfrueolie over på rengjorte glas med låg.

Nu er din olie klar til brug, du kan f.eks. bruge den til at lave en lækker læbepomade eller andre skønne produkter.

Skønhed behøver ikke koste en formue, når naturen giver os så mange fine skatte, vi kan bruge.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser