Hudpleje

Læbepomade med morgenfrueolie

Læbepomade med morgenfrueolie

Jeg kan godt lide at lave mine produkter selv. Når man laver sine egne produkter, er man sikker på, at der ikke er tilsat uønskede stoffer, som kan være skadelige for dig.

Morgenfrue er en gammel kendt lægeplante i Danmark. Morgenfrueolie har en lang række gode egenskaber, der gør det velegnet at bruge i en læbepomade. Morgenfrueolie er sårhelende og det lindre hudirritation f.eks. ved udslet eller eksem. Derudover har det antibakterielle og antimikrobielle egenskaber, der gør at det hjælper med at få en sund hud. Det har desuden unikke egenskaber til at hjælpe med at pleje tør og beskadiget hud.

Derfor har jeg valgt at bruge min hjemmelavede morgenfrueolie i en god læbepomade, men du kan selvfølgelig også bruge andre olier. Der er flere måder at lave læbepomade på, jeg har valgt en opskrift, hvor der er så få ingredienser som muligt, for at gøre det mere overskueligt og billigere at lave selv.

Hvis du vil se, hvordan du laver din egen morgenfrueolie, kan du finde min opskrift lige her.

Det skal du bruge

  • 25 g morgenfrueolie
  • 7,5 g bivoks
  • 1/4 tsk. E-vitamin.

Ingredienser til læbepomade

Sådan gør du

Start med at gøre dine beholdere klar, da væsken størkner hurtigt, så den skal hurtigt hældes i de ønskede beholdere.

Denne opskrift er nok til 6 læbepomader.

Gør et vandbad klar. I vandbadet smelter du bivoksen og morgenfrueolien sammen. Når blandingen er smeltet, tager du gryden af varmen og tilsætter E-vitamin.

Vandbad med morgenfrueolie og bivoks

Hæld blandingen på rengjorte hylstre, fra læbepomader eller i små krukker.

Jeg gemmer altid tomme hylstre fra læbepomade, så kan de genbruges, til påfyldning af ny læbepomade. Det er også muligt at købe tomme hylstre, men det er altid mere tilfredsstillende at genbruge i stedet for at købe nyt.

Nu er din læbepomade klar til brug.

Fidus

Det kan godt være dyrt at købe en god økologisk morgenfrueolie, men heldigvis kan du sagtens lave din egen. Du kan finde opskriften lige her.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser