Opskrifter

Hjemmelavet sennep

Sennep

Det er overraskende nemt at lave sin egen sennep, der smager helt fantastisk. Jeg bruger ofte sennep i dressinger, det giver en god smag i f.eks. dilddressing eller den klassiske cæsar dressing. Derudover har vi nogle gange lavet en stor portion og har brugt som en lille gave.

Ingredienser til sennep

Det skal du bruge

  • 1 1/2 dl mørk øl
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 1 dl sennepsfrø
  • 1/3 dl sennepspulver
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 tsk. salt
  • 1 håndfuld friske estragonblade med stilk
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 2 stk. laurbærblade
  • 3-4 enebær
  • 3-5 hele peberkorn (kan undlades for en mildere smag)

Sådan gør du

Hæld sennepsfrø, sennepspulver, estragon og timian i en skål.

Lav sennep 1

Hæld øl, eddike, brun farin, gurkemeje, laurbærblade, enebær, salt og peberkorn i en lille gryde.

Lav sennep 2

Kog blandingen og rør indtil sukkeret er opløst.

Hæld blandingen over i skålen med sennepsblandingen og rør det godt sammen.

Lav sennep 3

Lad blandingen stå tildækket på køkkenbordet natten over.

Næste dag fiskes estragon, timian, enebær og laurbærblade op af skålen og smides i organisk affald.

Hæld nu hele blandingen i en foodprocessor, en god blender, eller brug en stavblender og blend indtil alle sennepskorn er kværnet og konsistensen er tyk.

Smag din sennep til med salt, eddike/honning eller løgpulver.

Skyld et glas med atamon og hæld din sennep heri og opbevar den i køleskabet.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser