Det er overraskende nemt at lave sin egen sennep, der smager helt fantastisk. Jeg bruger ofte sennep i dressinger, det giver en god smag i f.eks. dilddressing eller den klassiske cæsar dressing. Derudover har vi nogle gange lavet en stor portion og har brugt som en lille gave.
Det skal du bruge
- 1 1/2 dl mørk øl
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 dl sennepsfrø
- 1/3 dl sennepspulver
- 1 spsk. gurkemeje
- 3 spsk. brun farin
- 1 tsk. salt
- 1 håndfuld friske estragonblade med stilk
- 1 håndfuld frisk timian
- 2 stk. laurbærblade
- 3-4 enebær
- 3-5 hele peberkorn (kan undlades for en mildere smag)
Sådan gør du
Hæld sennepsfrø, sennepspulver, estragon og timian i en skål.
Hæld øl, eddike, brun farin, gurkemeje, laurbærblade, enebær, salt og peberkorn i en lille gryde.
Kog blandingen og rør indtil sukkeret er opløst.
Hæld blandingen over i skålen med sennepsblandingen og rør det godt sammen.
Lad blandingen stå tildækket på køkkenbordet natten over.
Næste dag fiskes estragon, timian, enebær og laurbærblade op af skålen og smides i organisk affald.
Hæld nu hele blandingen i en foodprocessor, en god blender, eller brug en stavblender og blend indtil alle sennepskorn er kværnet og konsistensen er tyk.
Smag din sennep til med salt, eddike/honning eller løgpulver.
Skyld et glas med atamon og hæld din sennep heri og opbevar den i køleskabet.