I haven I vindueskarmen

Brug dine bananskræller til gødning

Bananskræller i glas

Bananer smager skønt og så er de sunde. De indeholder en lang række vigtige vitaminer og mineraler, bl.a. C-vitamin, B6-vitamin, jern, kalium, magnesium og fibre, som er gode for dit helbred.

Der er altså mange gode grunde til at spise bananer og faktisk kan også du genbruge bananskrællen.

Bananskræller indeholder nemlig også kalium, fosfat, kalcium og magnesium og er derfor en god allround gødning til dine planter og så er det gratis. Det er dog vigtigt, at du bruger usprøjtede bananer, f.eks. økologiske.

Gødning til potteplanter

Det skal du bruge

  • Bananskræller
  • Et glas/en flaske med låg
  • Vand

Sådan gør du

Klip dine bananskræller i mindre stykker og  fyld et glas med låg halvt op med varmt vand fra hanen.

Kom dine bananskræller i glasset og luk låget.

Lad glasset stå i køleskabet i 1 uge.

Efter en uge sies væsken og bananerne sorteres fra.

Fortynd væsken 1:1 i en vandkande og giv det til dine blomster.

Blandingen kan holde sig i køleskabet i ca. 10 dage, så lad være med at lave for meget ad gangen.

Gødning til haven

Hvis du har en have, kan du også bruge bananskræller til gødning der.

Sådan gør du

Klip dine bananskræller i små stykker og grav dem ned i jorden.

Nedbrydningen af skrællerne sker hurtigt, når de er gravet ned og så behøver du ikke smide dine bananskræller i skraldespanden mere.

Bananskræller i glas med vand

Fordele ved gødning med bananskræl

Gødning med bananskræller har mange fordele ud over, at det selvfølgelig er helt gratis og nedbringer dit affald.

  • Giver planterne et bedre rodnet
  • Fremmer blomstringen
  • Fremmer vækst af grøntsager
  • Holder skadedyr væk
  • Styrker planternes immunitet
  • Bekæmper sygdom i planten

Lidt er godt

Pas på med at give dine planter for meget banangødning, så risikerer du nemlig, at de får for meget.

Hvis dine planter får for meget kalium, er der en risiko for, at de kommer til at mangle magnesium.

Fidus

Du kan sagtens samle bananskræller i fryseren og bruge dem til gødning på et senere tidspunkt.

3 Kommentarer
  1. Erik 10 måneder siden
    Svar

    Der må kunne og evt findes tilsvarende anvendelser for overskuds og fødevare???

  2. Pia Christensen 1 måned siden
    Svar

    Da jeg ikke selv spiser bananer men gerne vil bruge dem til gødning,
    kan man så også bruge selve bananen og ikke kun skrælden, evt hvordan??
    Mvh Pia

    • Heidi Z 4 uger siden
      Svar

      Kære Pia

      Jeg ville nøjes med at bruge skrællen og ikke hele bananen.

      Hvis jeg skulle bruge hele bananen, ville jeg mose selve bananen og blande det i jorden, men har ikke selv prøvet den metode.

      Mvh. Heidi

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser