Opskrifter Sankefiduser

Lækker cremet hybenmarmelade

Hybenmarmelade

Hvis du ligesom jeg elsker at bruge planter fra naturen i madlavningen, så skal du ud og samle hyben. I sensommeren er det tid til at plukke hyben og lave en lækker og velsmagende hybenmarmelade, som du kan nyde til vinter. I august og september er de fine orange frugter klar til at plukke, de er fyldte med C-vitaminer og giver en dejlig smag.

Det er dejligt at samle råvarer til madlavningen i naturen og hyben findes mange steder, særligt langs de danske strande er de nemme at finde.

Hybenbusk

Det skal du bruge

  • 200 g modne og rensede hyben
  • 1½ dl vand
  • saft fra 1 citron
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 g sukker
  • Atamon til at skylle glas

Sådan gør du

Når du har plukket en god portion hyben, skal de renses. Du fjerner først blomsten og stilken. Derefter skære du bære midt over og skraber de hvide kerner ud.

Hyben rengjort i skål

Skyl de rensede hyben i koldt vand og kog dem i en gryde med vand og citronsaft. Kog hyben ved svag varme under låg i ca. 25 minutter, til de er møre.

Blend hyben med en stavblender, så får du en dejlig cremet marmelade.

Tilsæt vanilje og sukker i gryden og kog blandingen op. Lad marmeladen koge i ca. 5 minutter til sukkeret er opløst og så konsistensen er let tyk. Vær opmærksom på, at marmeladen bliver tykkere, når den er kølet af. Hvis den bliver for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand.

Hybenmarmelade klar til at komme på glas

Hæld marmeladen på genbrugs syltetøjsglas, der er skoldede og evt. skyllet i Atamon. Sæt låg på og opbevar dem i køleskabet.

Fidus

Den citronskal du får tilovers fra denne opskrift, kan du bruge til at lave dit eget rengøringsmiddel, det er effektivt, nemt at lave, billigt og bæredygtigt, se hvordan du gør her.

 

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser