Hudpleje

Hjemmelavet allergivenlig deodorant

Deostick hjemmelavet

Jeg har en meget sart hud pga. allergi og har derfor ledt efter en god deodorant, der er allergivenlig.

Min kæreste bruger min tidligere opskrift på deodorant med natron (se opskriften her). Jeg har også selv brugt den, men jeg kan ikke bruge den i ret lang tid, da min hud reagerer på den. Derfor har jeg forsøgt mig med andre opskrifter på en mildere udgave og det har jeg nu fundet.

Hvis du også har en sart hud, vil jeg anbefale, at du laver den uden æterisk olie. Hvis du gerne vil have en duft, kan du evt. bruge en kokosolie med duft og ellers kan du bare bruge en helt neutral, så den ikke dufter af noget.

Ingredienser til deostick

Det skal du bruge

  • 25 g kokosolie (med eller uden duft)
  • 5 g bivoks
  • 5 dråber e-vitamin olie
  • Evt. 5 dråber æterisk olie
  • 2 deodorant hylstre, kan købes hos Hedenhus lige her (reklamelink)

Sådan går du

Bland kokosolie, bivoks og e-vitamin olie i en gryde til vandbad. Varm vandbadet op og rør rundt, indtil det hele er smeltet til en klar væske.

Vandbad til deostick

Tag skålen op af vandbadet, hvis du gerne vil tilsætte duft til din deodorant, tilføjer du den æteriske olie.

Den flydende væske hældes i bøtter til deostick, der bliver 2-3 deodoranter i denne opskrift.

De fyldte bøtter stilles i køleskabet i ca. 20 minutter. Når væsken er stivnet, er den klar til brug.

 

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser