Tøjvask

Lav din egen duftforstærker til vasketøjet

Duftforstærker

Producenter af diverse vaskemidler har gennem reklamer og markedsføring overbevist os om, at vores vasketøj ikke er rent, hvis ikke det dufter “rent”. Men dufter rent overhovedet af noget som helst? Det er flere år siden, jeg stoppede med at bruge vaskepulver. Jeg bruger vaskeæg (det kan du se mere om lige her) eller også bruger jeg sæbebær. Før det brugte jeg kun allergivenligt vaskepulver helt uden parfume.

Derfor har jeg være vant til, at mit vasketøj er rent, uden at det dufter parfumeret. Hvis du godt kan lide, at dit vasketøj får en “ren” duft, men ikke vil bruge kemikalier, der er dårlig for vore vandmiljø, kan du lave en duftforstærker, så får dit vasketøj den duft du bedst kan lide.

Se her, hvordan du kan lave din eget duftforstærker til dit vasketøj.

Det skal du bruge

Duftforstærker

Sådan gør du

Hæld Epsom salte i syltetøjsglasset og tilsæt æterisk olie. Hvis du ønsker en kraftigere duft, kan du tilsætte flere dråber, men jeg synes 10 dråber er nok. Du kan selvfølgelig også tilsætte færre dråber, hvis du kun vil have et strejf af duft.

Rør godt rundt i blandingen og sæt låg på beholderen.

Når det er tid til at vaske en bunke tøj næste gang, tilsætter du ca. 0,5 dl. af din hjemmelavede duftforstærker. Du skal tilsætte det direkte i vasketromlen sammen med vasketøjet. Gør herefter som du plejer og vask med sæbebær eller vaskeæg på den ønskede temperatur.

Fidus

Hæld en portion hjemmelavet duftforstærker i et glas, kom en måleske i glasset og pynt det. Skriv en brugsanvisning og du har nu en fin værtindegave.

Se her hvordan du også kan lave dit eget bæredygtige skyllemiddel.

 

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser