Vegansk Baileys

Nu er det snart nytår og det skal selvfølgelig fejres. Derfor er det helt oplagt at trylle en nem hjemmelavet og super lækker vegansk Baileys frem. Det er meget nemt og tager ikke ret lang tid og dine gæster vil elske det. Personlig synes jeg, at den er meget bedre end den originale, men det kan du jo selv beslutte, om du er enig med mig i.

Det skal du bruge

  • 1 dåse kokosmælk (evt. økologisk fra Coop 365) – vigtigt at det ikke er en light udgave
  • 2 spsk. rørsukke
  • 1 dl færdigbrygget stærk kaffe
  • 3/4 tsk. ren kakaopulver
  • 1 dl. Whisky
  • 1/3 tsk. vanilieessens

Vegansk Baileys

Sådan gør du

Kom kakaopulver i en lille skål, tilsæt 0,5 tsk. af den færdigbryggede kaffe, der skal være lige præcis nok væske til, at det kan blandes med kakaopulveret. Rør godt rundt indtil der ikke er flere klumper og tilsæt så lidt mere kaffe, bliv ved til du har en tyk creme. Tilsæt det sidste kaffe, så du har en kakaokaffe.

Det er vigtigt at gøre det på denne måde, ellers kommer der klumper i din færdige Baileys og det har du ikke lyst til.

Bland rørsukker og kokosmælk og rør godt rundt. Hæld langsomt din kakaokaffe i kokosmælken imens du rører godt. Til sidst skal du have tilsat Whiskyen, som også røres godt ud i blandingen.

Hvis du ønsker at tilsætte mere kokosmælk til din Baileys, så hæld den færdige Baileys ned i kokosmælken lidt ad gangen (IKKE OMVENDT!).

Stil nu din færdige Baileys på køl. Vær opmærksom på, at den bliver lidt tykkere, når den af afkølet, men den bliver flydende igen, hvis du rører i den og venter lidt med at servere den for dine gæster.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser