Opskrifter

Hjemmelavede kålchips

Skål med kålchips

Chips er ikke ligefrem det sundeste, man kan spise, men ind i mellem skal man forkæle sig selv lidt. Du kan vælge et sundere og mere bæredygtigt alternativ til at stille trangen til snacks.

En pose franske kartofler på 34,5 gram har en samlet CO2 udledning på 75 gram, så klimaet tager mere på, end du gør, når du spiser en pose franske kartofler. Det skyldes, at det kræver energi at dyrke kartoflerne, transportere dem ind på fabrikken, lave dem om til chips, pakke dem i poser, sende dem ud til butikkerne og til slut bortskaffe posen, der typisk indeholder metal.

Laver du dine egne chips, sænker du derfor dit CO2 aftryk betydeligt. Laver du dine chips af grønkål, får du masser af gode vitaminer, mineraler, antioxidanter og Omega 3, så det er et godt alternativ til chips og så er det faktisk ret nemt.

Du kan ovenikøbet dyrke din egen grønkål i en krukke på altanen eller i haven, så er du sikker på, at få dit CO2 aftryk helt ned, du kan se, hvordan jeg gør her.

At lave sine egne grønkålschips er også en god måde at få lidt kræsne børn til at spise den sunde kål, men hvis de er meget skeptiske anlagte, skal du nok ikke fortælle dem, hvad de er lavet af, det kan du altid fortælle dem, når de har konstateret, at de smager skønt 🙂

Det skal du bruge

  • 3 grønkålsblade
  • 3 spsk. olie (kokos, oliven eller avocado)
  • Krydderier efter eget valg (f.eks. salt, karry, chili eller spidskommen)

Grønkål, olie og salt

Sådan gør du

Fjerne grønkålsbladene fra stokken og riv dem i mindre stykker, så de har den ønskede størrelse til chips.

Vend grønkålen i olie, brug den olie du bedst kan lide eller lige har ved hånden. Sørg for at olien bliver fordelt godt på alle bladene.

Fordel grønkålsbladene i et lag på en bageplade med bagepapir og drys med det ønskede krydderi, jeg bruger for det meste bare salt.

Sæt bagepladen i en forvarmet ovn på 160° varmluft og bag dem i ca. 10-15 minutter – hold godt øje med dem, de brænder let på.

De er færdige, når de er knasende sprøde.

Fidus

Grønkålschipsene kan også bruges i en salat, en wrap, som drys på en suppe eller som tilbehør til en lækker tapas.

 

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser