CO2 Sparefiduser

Kør opvaskemaskinen om natten og brug grøn energi

Vinglas i opvaskemaskine

Måske du er en af de 68% af danskerne, der er så heldig at have en opvaskemaskine? Så kan du med fordel vælge at køre den sent om aftenen eller om natten. Hvis du har en timer på den, kan du sætte den til automatisk at starte om natten.

Om natten er det tidspunkt på dagen, hvor energibelastningen er mindst, fordi de fleste af os sover. Derfor har du større sandsynlighed for at bruge grøn energi på det tidspunkt. Den strøm der bliver brugt om natten, kommer primært fra vedvarende energikilder, fordi produktionen af strøm fra vedvarende energi følger forbruget ret godt.

Når du bruger grøn energi, gør du klimaet en tjeneste.

Nogle opvaskemaskiner og vaskemaskiner har mulighed for at køre med forskudt tid. Hvis din kan det, kan du sætte den til at starte om natten. På den måde bruger du strøm på den tid af dagen, hvor der bruges mindst og du kan dermed bruge den grønne energi.

Det er ikke urealistisk at spare 100 g Co2, hver gang du kører din opvaskemaskine, hvis du kører den om natten.

Hvis du f.eks. kører 200 vaske om året, bliver det til 20 kg CO2 om året.

Vindmøller

Billig strøm om natten

Udover at du bruger grøn strøm om natten, er strømmen også billigere. Det er den, fordi efterspørgslen er mindre, mens udbuddet af strøm er nogenlunde konstant.

For at få glæde af den billige strøm skal du:
  • Flytte dit strømforbrug til om natten.
  • Du skal også sikre dig, at du hos dit elnetselskab og elleverandør kan få dit elforbrug afregnet på timebasis. Det er ikke alle steder du kan det, men hvis du kan, er der helt sikkert penge at spare.

Brug opvaskemaskinen smart og spar penge

Hvis du fylder din opvaskemaskine helt op, før du kører den og sænker temperaturen, er der penge at spare.

Hvis du f.eks. vasker ved 50/55 grader i stedet for 65 grader bruger du 10-20% mindre strøm.

Hvis du har en A++ opvaskemaskine giver det en årlig besparelse på 80-160 kr. at sænke temperaturen 10-20%. Hvis du så også fylder opvaskemaskinen helt op og på den måde kun kører 2 i stedet for 3 vaske, kan du spare yderligere 265 kr. om året ved en elpris på 3,0 kr./kWh.

Fidus

Hvis du gerne vil skifte til et grønt elselskab, men synes det er lidt svært at finde ud af, hvilket der er bedst, kan jeg varmt anbefale Vindstød. Hos Vindstød kommer strømmen 100% fra danske vindmøller og de er lige nu de eneste på det danske marked, der overholder Rådet for Grøn Omstillings anbefalinger. Det er meget nemt at skifte elselskab. Læs hvordan du kan skifte til klimavenlig strøm fra Vindstød lige her.

Du kan også spare CO2 ved at bruge dine gardiner smart læs her hvordan.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser